• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2024

17:28

Smederevcem će se uskoro voziti u četiri trake: Iz Grocke više nećemo morati kroz Beograd, a sva sela dobiće i ovo!

Vojvodina uživo

Društvo

Smederevcem će se uskoro voziti u četiri trake: Iz Grocke više nećemo morati kroz Beograd, a sva sela dobiće i ovo!

Podeli vest

Vlada Srbije tokom 2023. godine u puteve na teritoriji Beograda uložila je skoro tri milijarde dinara u putne pravce, koji su veoma značajni za život ljudi, počev od petlje Jakovo do puteva na teritoriji skoro svih prigradskih opština, rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva i infrastrukture.

Istakao je da je posebno zadovoljan što je od toga nešto više od 100 miliona dinara uloženo u put koji vodi od Brestovika prema naselju Pudarci dužine oko 3,3 kilometra i naveo da je ostalo da se uradi nešto manje od dva kilometra, kako bi put do Pudaraca bio urađen u potpunosti.

Kada je u pitanju Grocka, naveo je da je posebno zadovoljan što se tu uspešno realizuje projekat izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, koji je pokrenut još dok je Vesić bio na funkcijama u Gradu Beogradu.

Foto: Masha Bandjur

 

Naveo je da je reč je o projektu kojim se za sva sela u južnom delu Grocke obezbeđuje voda i podsetio da je Ritopek već dobio vodu, te da je još dok je obavljao funkcije u Gradu skoro 60 miliona evra uloženo u vodosnabedavanje u samoj Grockoj.

- Naš prvi cilj je petlja Boleč, što znači da treba da uradimo tunele Bubanj potok i Leštane - ističe Vesić.

Nalog za proširenje Smederevskog puta

Naveo je da je istovremeno dat nalog „Putevima Srbije“ da rade projekat za proširenje Smederevskog puta na četiri trake, tako da svi građani, koji žive u ovom delu Grocke, više neće morati da idu na Smederevski put kroz Beograd koji je zakrčen i ne može da se širi iz mnogo razloga, već će moći preko petlje Boleč da izađu na obilaznicu oko Beograda i dođu u svaki deo grada, što će bitno promeniti način života ljudi u ovom delu Grocke.

Foto: Privatna arhiva

 

Takođe, Vesić je naveo da Grocku, osim nastavka izgradnje sektora C obilaznice oko Beograda, čeka izgradnja velikog drumsko-železničkog mosta kod Vinče, gde će prolaziti i železnička obilaznica što će taj deo grada bolje povezati i sa Beogradom, ali i sa drugim delovima Srbije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17