• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2024

09:38

Počinje pojačanja kontrola: Oko 800 policajaca blizu škola

prinstscreen/Instagram MUP

Društvo

Počinje pojačanja kontrola: Oko 800 policajaca blizu škola

Podeli vest

Povodom početka drugog polugodišta, saobraćajna policija nastavlja intenzivnu akciju kontrole bezbednosti saobraćaja, u kojoj je angažovano 800 policajaca u neposrednoj blizini svake škole.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa pojačanom kontrolom i prisustvom u zonama osnovnih, ali i srednjih škola koje gravitiraju ka prometnijim saobraćajnicama", rekao je  Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

On je precizirao da će se vršiti kontrola brzine kretanja vozila, pre svega da bi se zaštitila najmlađa populacija koja posle dužeg vremenskog perioda dolazi u školu.

"Ovu aktivnost sprovodi zajedno Uprava saobraćajne policije i Uprava policije. Pored saobraćajnih policajaca biće i policajci opšte nadležnosti. Pre svega će se voditi računa o bezbednom dolasku i odlasku najmlađe populacije osnovaca, kao i srednjoškolaca. Angažovano je 800 policajaca da budu neposredno pored škola", rekao je Belencan.

Belencan je izjavio da MUP nastavlja i vaspitno-preventivni rad, to znači da će u drugom polugodištu biti obrađene teme sa učenicima 3. i 4. razreda, prvo polugodište se radilo sa 1. i 2. razredom, a od aprila kreće edukacija i sa starijim razredima - 7. i 8. da bi se ušlo u aktivnosti "bezbedna matura".

"Ova školska godina se radi po posebnom načinu organizovanja jer su određene aktivnosti nastale zbog nemilih događaja, ali kada govorimo o našem prisustvo prošireno je i na period drugog polugodišta da bi se održao nivo bezbednosti koji je postignut", rekao je Belencan.

On je napomenuo da se "može reći da je smanjen broj prekršaja u odnosu na period 2021. godine koji su izvršeni u saobraćaju u zonama škola. I kada govorimo o bezbednom prevozu dece, treba podsetiti da je obavezno da deca budu u dečijem sedištu ukoliko su niža od 1.35 metara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija