• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

22.01.2024

11:49

Skakali su mi po stomaku, bebi oštetili mozak! Potresna ispovest porodilje iz Vranja: Molila sam se i krstila na stolu

Pexes

Društvo

Skakali su mi po stomaku, bebi oštetili mozak! Potresna ispovest porodilje iz Vranja: Molila sam se i krstila na stolu

Podeli vest

Porodilja iz Vranja Snežana Jović prijavila je policiji lekare ZC Vranje, koji su je porađali zbog, kako tvrdi, nehumanog porođaja koji je ostavio posledice na zdravlje njene bebe.

Prema njenim rečima, beba i dalje nije dobro, a ultrazvuk glavice bebe je pokazao da je jedna strana mozga oštećena.

- Još uvek smo u šoku! Moja beba nije dobro! Nadamo se da će biti dobro, ali nas po svemu sudeći čeka velika borba za detetovo zdravlje - kaže Snežana koja će rodila dečaka 16. januara.

Ovo je, dodaje ona, njen treći porođaj i svih devet meseci trudnoća je bila uredna. Vodio ju je doktor D. V., inače načelnih Službe za ginekologiju i akušerstvo bolnice u Vranju.

- Došla sam u porodilište negde oko pola pet ujutru, moj ginekolog je bio u smeni i pregledao me je. Konstatovao je da je beba još visoko i da neće porođaj brzo. U međuvremenu je on iz noćne smene otišao i zamenio ga je doktor Z. A. kome je asistirala ćerka Neda, koja je na specijalizaciji. Procenili su da sam otvorena šest prsta i probušili vodenjak. Rekli su mi da sam spremna za porođaj. Nisu bili neprijatni do tog trenutka, ali po svemu sudeći nije išlo kako su planirali i tu kreće agonija. Guranje bebe, skakanje po stomaku. Gurali su bebu da izađe i na kraju pozvali u pomoć doktorku I.Č. Molila sam ih da urade carski rez, nisu hteli. Bebu su izvukli vakuumom iz drugog pokušaja. Beba nije plakala i sestra mi je rekla da se molim i da to jedino može da pomogne. Molila sam se i krstila na stolu i onda se začuo plač - do detalja priča svoju borbu sa porođaja Snežana.

Usledilo je vađenje posteljice u najvećim mukama, a onda je dobila i anesteziju.

- U subotu je trebalo da odemo kući, pa je lekar pedijatar pregledao bebu i ultrazvuk je pokazao da jedna strana bebinog mozga nije u redu. Mom suprugu je od tog saznanja pozlilo, pa je završio u hitnoj - dodaje Snežana.

Zdravstveni centar Vranje oglasio se saopštenjem za javnost u vezi poslednjeg slučaja akušerskog nasilja, a po prijavi porodilje  Snežane Jović.

- U vezi sa slučajem porodilje S.J. rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je u skladu sa postojećim pravilnicima Zdravstvenog centra Vranje pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada - navodi se se u saopštenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija