• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

23.01.2024

10:05

Neverovatne slike sa vrha Kablara: Radovi na izgradnji staklenog vidikovca u punom jeku (FOTO)

Rina

Društvo

Neverovatne slike sa vrha Kablara: Radovi na izgradnji staklenog vidikovca u punom jeku (FOTO)

Podeli vest

Radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru oko kog se digla velika polemika u Srbiji i koji su pojedini ekolozi pokušali da zabrane, uprkos niskim temperaturama i svim opstrukcijama u punom su jeku.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje uskoro sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se da počne montaža elemenata koji podrazumevaju drvene i kamene obloge, zaštitne ograde i staklene elemente.

Foto: Rina

 

 

- Mi često dolazimo i obilazimo gradilište. Oko srca nam je milina jer vidimo da se u naš kraj ulaže i da će turizam sada i ovde da se razvija. Mnogi su se bunuli govoreći kako će izgradnjom vidikovca da se uništi priroda. Verujte, to su budalaštine bile. Vidikovac zazima površine oko 60 kvadratnih metara i ništa nije uništeno. Evo sve se vidi, kažu za RINU meštani podkablarskih sela.

Foto: Rina

 

 

Stakleni vidikovac na Kablaru biće jedini sa skywalk konceptom u Srbiji i već ima tendenciju da bude prava turistička atrakcija u zapadnom delu zemlje.

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave, ali i na manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Foto: Rina

 

 

Revitalizacijom ovog područja uređena je i saobraćajna infrastrukura, rekonstruisan je prilazni put tako je da svim posetiocima olakšan dolazak na ovo specifično mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija