• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2024

15:26

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije na čelu sa Muraškom posetila "Dedinje"

Tanjug

Društvo

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije na čelu sa Muraškom posetila "Dedinje"

Podeli vest

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije, koju je predvodio ministar zdravlja Mihail Muraško posetila je danas Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"

Tom prilikom Muraško je iskazao očekivanje da će poseta Srbiji predstavljati impuls za saradnju stručnjaka dve zemlje u oblasti novih tehnologija lečenja, novih otkrića i hirurške prakse.

Delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije i resornu ministarku Danicu Grujičić dočekao je direktor Instituta "Dedinje" Milovan Bojić koji je iskazao zadovoljstvo njihovim dolaskom i naveo da Institut podržava Memorandum koji je potpisan danas između dva ministarstva.

- Ruska strana u Institutu za kardiovaskukarne bolesti Dedinje će imati ozbiljnog partnera i velikog prijatelja - rekao je Bojić.

Delegaciji Ministarstva zdravlja Rusije prikazan je film o razvoju Instituta, a Muraško je nakon završetka istakao da Institut zaslužuje poštovanje i primetio da u njemu rade kvalitetni stručnjaci.

- Poseta se odvija u cilju obnavljanja istorijskih kontakata naših naroda i naših stručnjaka. Pozivamo vaše stručnjake da dođete nama u posetu. Proizvodnja koja postoji kod nas može da pomogne realizaciji vašim ideja i otkrića - rekao je Muraško.

Pre toga, Bojić je dočekao kardiohirurga Amirana Revišvilija, akademika Ruske akademije medicinskih nauka, nakon čega su obišli Institut "Dedinje 2".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija