• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2024

14:34

Među zavisnicima od kocke ima i penzionera: Snimak žene iz kockarnice šokirao sve!

Shutterstock

Društvo

Među zavisnicima od kocke ima i penzionera: Snimak žene iz kockarnice šokirao sve!

Podeli vest

Procenjuje se da je patološko kockanje prisutno kod 44.000 do 97.000 ljudi starosti od 18 do 64 godine, prema istraživanju Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut". Ali, među konzumerima slot aparata i drugih oblika kockanja, ima i penzionera.

Na društvenoj mreži Tiktok pojavio se snimak jedne penzionerke kako sedi za aparatom u kockarnici u nadi da će dobiti dodatnu novčanu ili adrenalinsku "injekciju".

Na snimku se vidi jedna starija gospođa koja sedi za aparatom i igra popularne "voćkice", a poručila je i piće.

Foto: printscreen

 

Upozorenje stručnjaka

Broj zavisnika od kockanja u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti porastao je za čak 30 odsto, što se nije desilo u prethodnih deset godina, upozoravaju lekari!

Sve počinje, objašnjavaju oni, kao igra, uz pokoji odigran tiket, a kasnije prelazi u bolest nad kojom zavisnik nema kontrolu.

Doktorka iz ove ustanove Milica Repac navodi da se mesečno javi između 15 i 20 novih pacijenata.

- Uglavnom se jave posle 10, 15 ili 20 godina, kada su već izražene posledice. Ali ima i veoma mladih zavisnika. Mi u tretmanu stavljamo akcenat na uključivanje članova porodice. Tretman je grupni, radimo psihoterapiju s njima i nakon inicijalnog razgovora procenjujemo da li je potrebna eventualno izolacija u našoj bolnici na neki kraći period - kaže dr Repac i dodaje:

- Niko nikada ne može biti siguran da je potpuno izlečen. Borba da se ne vrate kockanju zapravo može da traje doživotno i to je ona najteža, borba sa sobom.

Ona napominje i da se u poslednje vreme javne ličnosti veoma često i na agresivan način uključuju u reklamiranje i propagandu koja je u korist igara na sreću.

Video je izazvao buru komentara i vrlo brzo postao viralan.

Zar i ti, sine Brute? - navodi se u jednom od komentara

Neki su bili iznenađeni što vide jednu stariju gospođu za aparatom.

Ode penzija, jadna žena - glasi jedan komentar.

Strašno, čak i među penzionerima ima zavisnika - napisala je jedna žena.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija