• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dnevnik.rs

13.02.2024

16:45

Otvorena ambulanta na Vidovdanskom naselju - Đurić: Za 17.000 stanovnika na raspolaganju 11 lekara

printscreen

Društvo

Otvorena ambulanta na Vidovdanskom naselju - Đurić: Za 17.000 stanovnika na raspolaganju 11 lekara

Podeli vest

Ambulanta Doma zdravlja otvorena je na Vidovdanskom naselju. Novi objekat ima 1.046 kvadratnih metara i 62 prostorije.

- Grad je za ovaj objekat izdvojio 317 miliona dinara. Od toga je 207 miliona dinara za gradnju, a 110 za druge namene, među kojima je i 80 miliona dinara za opremu, a ostatak je za uređenje – rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

 

Prema njegovim rečima, oko 17.000 stanovnika Vidovdanskog nasenja, Кlise i Slane bare gravitira ka ovom objektu. U novoj ambulanti radiće 25 zdravstvenih radnika, od čega je 11 lekara.

- Od 2012. godine u zdravstvo grada uloženo je 11 milijardi i 300 miliona dinara – istakao je Đurić i dodao kako ostaje da se završi projektovanje ambulante u Veterniku, jer je to naselje koje raste.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ primarijus dr Veselin Bojat istakao je da se očekuje kako će u novoj ambulanti biti pruženo 220.000 usluga, a naveo je i da su obezbeđena tri vozila za patronažu, laboratoriju i kućno lečenje.

- U prizemlju ambulante je pedijatrija, kao i prostor za laboratorijsko uzorkovanje. Na spratu su opšta medicina, dve stomatološke ordinacije, dve ginekološke ordinacije, a u jednoj od tih ginekoloških ordinacija je najsavremeniji ultrazvuk, kao i ginekološka stolica za osobe sa invaliditetom – naveo je dr Bojat.

Dr Bojat je istakao da su od perioda korone primili 60 mladih lekara, te da je 13 odsto lekara na specijalizaciji.

- Pri kraju specijalizacije pedijatrije je četvoro lekara, a sada je još troje njih krenulo za specijalizaciju. Svest mladih lekara se menja i oni sada dolaze i u Dom zdravlja – istakao je dr Bojat.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija