• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2024

14:21

Život je dala da ode u obećanu zemlju, a onda je skupila "prnje" i vratila se pokunjena: Medicinska sestra teška srca priznaje zbog čega je Srbija bolja od Norveške!

Shutterstock

Društvo

Život je dala da ode u obećanu zemlju, a onda je skupila "prnje" i vratila se pokunjena: Medicinska sestra teška srca priznaje zbog čega je Srbija bolja od Norveške!

Podeli vest

U potrazi za boljim životom, mnogi reše da napuste Srbiju, a među njima je i jedna medicinska sestra koja je, zajedno sa suprugom i dvoje dece, spakovala kofere i uputila se u Norvešku.

Spletom okolnosti ukazala joj se prilika da se zaposli u obećanoj zemlji, a kada je prošlo nekoliko meseci, došla je do nekih zaključaka zbog kojih je odlučila da je ipak najbolje da se vrate u Srbiju. Kaže da ovde život može da bude podjednako dobar kao i u Norveškoj, a ovo je njena priča.

Foto: profimedia

 

 

- Imam 36 godina, muža i dvoje dece. Radim kao medicinska sestra. Kao i mnogima u mojoj struci, pružila mi se prilika da odem za Norvešku i iskoristila sam je. 

Nije to bila odluka ishitrena

- Zbogom, Srbijo, nećeš me videti nikad više! Jednostavno, muž me podržao u ideji da pokušamo život negde drugde, s obzirom da su nam deca još uvek vrtićkog uzrasta, a do polaska u školu imamo pune dve godine - odlučili smo da „krenemo preko“.

Foto: Shutterstock

 

 

Mi nismo oni tipovi ljudi koji veruju da ceo život moramo provesti u gradu u kojem smo se rodili, da živimo u porodičnoj kući sa roditeljima. Stoga smo se spakovali i otišli za Norvešku, prenosi portal Family.

-  Odmah sam počela da radim kao negovateljica, muž je vozio za kurirsku službu, a deca su krenula u vrtić. Dani su prolazili, a zatim i meseci.

 

Foto: Shuterstock

 

 

Evo šta smo shvatili - od krucijalne je važnosti. 

Što se novca tiče: kad platiš račune, ostaje ti ista suma sa kojom si raspolagao u Srbiji. Stan nemam u Norveškoj, nisam ga imala ni u Srbiji. Slobodno vreme: radno vreme mi je bilo 8 sati, od posla do vrtića mi je trebalo 15 minuta, ali od vrtića do stana - sat vremena. Znači - ništa više slobodnog vremena nisam imala. Najbolja odluka je bila da se vratimo u domovinu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija