• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

16.03.2024

17:47

Stiže nevreme! Naoblačenje sa kišom i pljuskovima do kraja dana, prvi na udaru ovi delovi Srbije

Shutterstock

Društvo

Stiže nevreme! Naoblačenje sa kišom i pljuskovima do kraja dana, prvi na udaru ovi delovi Srbije

Podeli vest

Do kraja dana pojava kiše i lokalnih pljuskova očekuje se na severu i na zapadu Srbije. U ostalim predelima očekuje se suvo. Maksimalna temperatura kreće se od 12°C na severozapadu do 18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 16°C.

U toku večeri jače naoblačenje sa kišom i pljuskovma zahvatiće zapadne i jugozapadne, tokom noći i ostale predele Srbije. Ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

U noći ka nedelji i u nedelju ujutro kiša se očekuje u svim predelima Srbije, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Očekuje se da u većini predela padne od 5 do 15 milimetara kiše po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu i više od 20 mm.

U toku noći na planinama iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se sneg.

U nedelju će se oblačna i padavinska zona sa kišom premeštati ka jugu, tako da se u Vojvodini već ujutro očekuje prestanak padavina i razvedravanje, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima Srbije.

Foto: Informer

 

Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C, u Beogradu do 16°C, dok se minimalna jutarnja u glavnom gradu neće spuštati ispod 10°C.

U nedelju će prolazno duvati umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju.

U ponedeljak će u svim predelima biti suvo, tek ponegde uz ređu pojavu slabe kiše.

U toku noći na severu i na zapadu, a u utorak i u ostalim predelima očekuje se novo prolazno pogoršanje vremena sa kišom, uz prodor hladnog fronta i zahlađenje, dok se na višim planinama očekuje sneg.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14°C, u Beogradu oko 10°C.

Sreda i četvrtak doneće razvedravanje, ali veoma hladno jutro, uz pojavu slabog mraza, što bi predstavljalo opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture.

Sledećeg petka i vikenda otopljenje, a temperature bi bile iznad 15°C.

Prosečna maksimalna temperatura za sredinu marta u Srbiji je od 10 do 14°C, tako da će u narednom periodu maksimalne temperatrure u Srbiji biti uglavnom oko ili iznad prosečnih vrednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija