• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

17.03.2024

09:57

Dodatni troškovi za smeštaj na moru: Neprijatno iznenađenje za srpske turiste: Cifra nije samo simbolična, negde i više 50 €

Shutterstock

Društvo

Dodatni troškovi za smeštaj na moru: Neprijatno iznenađenje za srpske turiste: Cifra nije samo simbolična, negde i više 50 €

Podeli vest

Na koji skriveni trošak treba obratiti pažnju prilikom planiranja letovanja? Osim cene smeštaja, puta, hrane, tu je još jedna stavka koja je sada prilično poskupela.

Novac za smeštaj, put, izlete, svakodnevni trošak i – za naknadu za čišćenje. Na ovu poslednju stavku ne treba zaboraviti kad je u pitanju rezervisanje letovanja. I mada nije novina da onaj od koga uzimate privatni smeštaj traži i tu naknadu za sređivanje, mnoge su ipak iznenadile trenutne cene.

Iskustvo govori da je ta naknada prethodnih godina, posebno na AirBnb, bila 10, maksimalno 15 evra. Vlasnik smeštaja ga traži da bi apartman posle vas bio sređen kao i kad ste ušli u njega i spreman za nove goste.

Sada jedan slučaj konkretno iz Rovinja, kako navodi korisnica društvene mreže X, pokazuje da to može da ode i na 35 evra.

A ako pročešljate na AirBnb ponudu za hrvatsko primorje, videćete da je prosek za naknadu za čišćenje sada nešto više od 20 evra, ali da ima i dosta onih koji traže i više od 30 evra.

U Crnoj Gori te cene idu od 10, pa do čak preko 50 evra.

Za neke apartmane ta stavka uopšte ne postoji, ali nemojte se iznenaditi ako vas vlasnik o tome obavesti naknadno, prilikom rezervacije.

I dok pojedini ističu da u svemu ima logike jer ljudi znaju da ostave priličan nered kad izlaze iz smeštaja, većina je neprijatno iznenađena jer, kako kažu, to nije više simboličan dodatni trošak za letovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija