• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2024

07:04

Stiglo zahlađenje! Danas kiša, a u ovim delovima Srbije padaće i sneg - Evo šta nas do kraja nedelje!

Shutterstock, Miloš Rafailović

Društvo

Stiglo zahlađenje! Danas kiša, a u ovim delovima Srbije padaće i sneg - Evo šta nas do kraja nedelje!

Podeli vest

Danas će tokom dana u Srbiji biti pretežno sunčano i hladnije vreme - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će na severu Vojvodine biti slabog mraza, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije mestimično kiše, dok će na visokim planinama će padati sneg.

Duvaće slab do umeren severni vetar, od podneva povremeno jak.

Foto: Shutterstock

 

Najniža temperatura od minus jedan na severu Vojvodine do šest stepeni na jugu i istoku zemlje, a najviša dnevna od osam do 13 stepeni.

U Beogradu će posle oblačnog jutra biti pretežno sunčano i hladnije. Duvaće slab do umeren severni vetar, od podneva povremeno jak. Najniža temperatura od dva do pet stepeni, a najviša dnevna oko 11.

Najava RHMZ za mraz

Prema najavi RHMZ, danas u jutrnjim satima na severu Vojvodine očekuje se ponegde slab mraz oko -1 °C.

U sredu i četvrtak ujutru očekuje se slab prizemni mraz, a ponegde i mraz na 2 m visine.

Prognoza za naredna tri dana

Sreda

Ujutru slab mraz u većini mesta. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od -2 do 4 stepena na jugu i istoku zemlje, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Foto: Foto: Shutterstock, Darko Cvijanović

 
Četvrtak

Ujutru slab mraz u prizemlju, a ponegde i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

Petak

Prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8 stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Pobolјšanje biometeoroloških prilika povolјno će uticati na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i mentalno nestabilnim osobama. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i depresija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija