• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2024

09:29

Šarlatani na mrežama obećavaju izlečenje, vraćanje partnera, posao: Pozvali smo gataru, a ona nam tražila ovo!

print

Društvo

Šarlatani na mrežama obećavaju izlečenje, vraćanje partnera, posao: Pozvali smo gataru, a ona nam tražila ovo!

Podeli vest

Šarlatani koji obećavaju izlečenje, vraćanje partnera, uspeh u karijeri, ostavljaju oglase putem društvenih mreža, i tako postaju "lovci" na lakoverne ljude, koji su uveliko u problemu.

Tako je, primera radi, jedna gospođa za samo 100 evra obećala da će pokušati da reši problem tako što će "skinuti magiju".

Videvši jedan takav oglas, kontaktirali smo izvesnu vračaru da nam kaže, kako se rešavaju ljubavni problemi? Kao primer, uzeli smo prevaru. Kada smo stupili u kontakt javila se žena koja nam je objasnila detaljno šta treba da uradimo. Zapitali smo se kako je moguće da usluge vrši preko telefona, međutim, za sve postoji način, te nam je ona rekla da se sve rešava preko aplikacija za slanje slike.

- Izvolite, da li ste se nekada nekome obratili za pomoć? Kakav je vaš problem? Recite mi sa kim živite, da li imate brata ili stestru i da li radite? Recite mi da li imate Vajber ili Vocap, pošto je potrebno da mi sledeće stvari pošaljete i tek onda možemo razgovarati o daljem rešavanju problema?

Kada smo joj objasnili problem, rekla je da joj je potrebna naša trenutna slika, datum rođenja, kao i slika desnog dlana.

Foto: print

 

Cene variraju

Na pitanje koliko nas može koštati ovo zadovoljstvo, odgovorila je čak 100 evra. Međutim, cene variraju  u zavisnosti od problema koji treba "rešiti".

- Pošaljite mi vašu trenutnu fotografiju, vaš datum rođenja i sliku vašeg desnog dlana. Potrebna je trenutna fotografija. A što se cene tiče, vidite ovako ja vam ne mogu napamet odmah reći, moram prvo pogledati o čemu je reč. Ako vam ja mogu pomoći, ako se radi o bilo kakvoj negativnosti, onda će biti potrebna zaštita i magije, šta znam sve pa bi i cena onda bila negde oko 100 evra, ali videćemo o čemu se radi.

Tek pošto joj stignu slike i podaci, vi imate pet minuta vremena, kako biste je ponovo pozvali i na taj način popričali više o vašem problemu.

- Na internetu razni vidovnjaci nude rešenje za svaki vaš problem. Ljudi sami nasedaju, a oni su toliko slatkorečivi i toliko vas ubede da ste na dobrom putu da je to neverovatno. Prvo sve ispitaju, a onda manipulišu, a vi ako ste u problemu, na sve pristajete, a onda shvatite koliko ste pogrešili kada vreme prođe, a problem se prevaziđe - priča za Telegraf svoje iskustvo Beograđanka Aleksandra S., koja je rešenje tražila na pogrešnom mestu.

Foto: print

 

Društvene mreže vrve od oglasa

Razne ispovesti kao i slučajevi, onih koji su se trgli u pravi čas, mogu se pronaći na internetu te vam oni mogu biti od pomoći, da zanemarite ovakve ponude kad god naiđete na njih.

Prema rečima psihologa, lakoverni koji se nađu u problemu, vrlo lako upadnu u kandže šarlatana tražeći pomoć. Zato se uvek savetuje da ovakve oglase treba vaki put zanemariti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija