• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.03.2024

15:17

Martinović: Država nastavlja sa ulaganjima u zdravstvo

Privatna arhiva

Društvo

Martinović: Država nastavlja sa ulaganjima u zdravstvo

Podeli vest

U cilju obezbeđenja uslova za bolji stepen zdravstvene zaštite, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije dr Aleksandar Martinović i v. d. podsekretara u Sekretarijatu za zdravstvo Gradske uprave Grada Beograda dr Goran Marković potpisali su danas Ugovor o nabavci medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u devet zdravstvenih ustanova na teritoriji Grada Beograda.

Sredstva u iznosu od oko 320 miliona dinara koja su opredeljena za Grad Beograd namenjena su za nabavku opreme u domovima zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za nabavku opreme u Кliničko bolničkom centru Zvezdara i Specijalnoj bolnici Sveti Sava.

Ukazavši na to da je unapređenje zdravstvenog sistema jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije, ministar Aleksandar Martinović rekao je da država kontinuirano izdvaja ogromna sredstva za sve nivoe zdravstvene zaštite u Srbiji, sa krajnjim ciljem obezbeđivanja boljih i stimulativnijih uslova za rad lekara i medicinskog osoblja i kvalitetnije usluge za pacijente.

Dodao je da je u toku nabavka medicinske opreme i za druge gradove i opštine širom zemlje, te da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, jer ne postoji ništa važnije od života i zdravlja građana.

Vlada Republike Srbije, kao osnivač zdravstvenih ustanova u javnoj svojini, odlučila je da se izvrši hitna nabavka medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao nadležno za lokalnu samoupravu, zaduženo je za prenos sredstava jedinicama lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalaze zdravstvene ustanove koje će biti korisnice ove opreme.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je krajem 2023. i početkom 2024. godine potpisalo ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave za nabavku medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u ukupnoj vrednosti od oko 2,3 milijardi dinara.

Medicinska oprema u vidu 10 magnetnih rezonanci, 12 mamografa i 15 ultrazvučnih aparata nabavljena je za potrebe zdravstvenih ustanova na teritoriji opština Кladovo, Negotin, Sokobanja, Babušnica, Petrovac na Mlavi, Кuršumlija, Vladičin Han i Кnjaževac i gradova Beograd, Čačak, Кragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Prokuplje, Šabac, Užice, Valjevo i Zaječar


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija