• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

18:46

Nevreme samo što nije! Ovi delovi Srbije prvi na udaru, upaljeni meteoalarmi za grmljavinu i sneg!

freepik

Društvo

Nevreme samo što nije! Ovi delovi Srbije prvi na udaru, upaljeni meteoalarmi za grmljavinu i sneg!

Podeli vest

Već večeras nam stižu prve padavine, sutra i drastičan pad temperature, u većini gradova maksimalna temperatura biće tek 10 stepeni.

Upaljeni su i meteoalarmi, u nekim delovima Srbije zbog čak 3 pojave, među kojima je i sneg.

Kako se navodi na sajtu navodi se na sajtu RHMZ u najnovijoj vremenskoj prognozi za narednih pet dana, sve do kraja marta treba biti spreman na temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

Kako najavljuju meteorolozi, večeras i tokom noći na severu i zapadu Srbije očekuje se pojačanje oblačnosti i prve padavine.

U nedelјu očekujte osetno zahlađenje. Naoblačenje s kišom i plјuskovima sa severa i zapada Srbije širiće se ka ostalim krajevima, a više padavina će biti posle podne i uveče u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji - prosečno od 10 do 20 mm, lokalno i više.

Uveče i u toku noći u brdsko-planinskim predelima prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Duvaće pojačan severozapadni vetar, a najviša temperatura biće od 9 stepeni na zapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugoistoku Srbije.

Foto: Foto: Shutterstock, Darko Cvijanović

 

 

Žuti meteoalarm u većem delu Srbije

 

Za celu Srbiju, osim za Vojvodinu, u nedelju je na snazi žuti meteoalarm najviše zbog padavina i to u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji. Na Kosovu i Metohiji meteoalarm je zbog još i zbog grmljavine, a u Jugozapadno Srbiji zbog tri vremenske pojave - kiše, grmljavine, ali i snega.

U ponedelјak, 25. mara, biće promenlјivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji i vetrovito.

Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i kratkotrajna kiša, na planinama kratkotrajan sneg.

Najviša temperatura u ponedeljak biće od 10 do 16 stepeni Celzijusovih. Uveče i tokom noći biće vedro uz slablјenje vetra.

Žuti meteoalarm biće na snazi i u ponedeljak, ali u manjem delu Srbije - Jugoistočnoj i Jugozapadnoj i na KiM i to zbog snega.

U utorak, 26. marta, jutro će biti hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metara visine.

 

Foto: Foto: Beta, Shutterstock

 

 

Tokom dana sledi novo naoblačenje, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama.

Na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine. Kratkotrajna kiša se ponegde očekuje posle podne i uveče.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, 27.0 marta, a u četvrtak vetar će oslabiti i skrenuti na severozapadni pravac.

Tokom dana biće toplije, ali uz mestimičnu kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom. Od petka, 29. marta pa do kraja biće meseca pretežno sunčano i toplo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija