• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2024

06:16

Hladni front se približava Srbiji! Pravo proleće za vikend, a onda stiže nagli preokret!

Shuterstock/Informer

Društvo

Hladni front se približava Srbiji! Pravo proleće za vikend, a onda stiže nagli preokret!

Podeli vest

U Srbiji ujutro mestimično slab prizemni mraz, a tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak mogući su ponegde na severu i zapadu zemlje i u planinskim predelima.Vetar slab do umeren, različitih smerova.

Najniža temperatura od 0 do 7, najviša od 16 do 19 stepeni Celzijusa.

U Beogradu na periferiji slab prizemni mraz. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 3 do 7, najviša oko 18 stepeni Celzijusa.

Foto: Informer DN

 

Vreme narednih dana

U Srbiji u subotu pretežno sunčano i toplo, a maksimalna temperatura u većini mesta od 20 do 22 stepena. Uveče i tokom noći na severu i zapadu postepeno naoblačenje, koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

U nedelju promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije, sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom će se intenzivirati od sredine dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima Srbije, sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugoistoku uveče i tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača.

U ponedeljak, 25. marta promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i tek ponegde s kratkotrajnom kišom, na planinama sa kratkotrajnim snegom.

Od utorka vetrovito, uz porast temperature.

Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, a prolazna naoblačenja sa kišom i pljuskovima očekuju se u utorak i četvrtak.

Kakvo će vreme biti do sredine aprila možete pročitati OVDE.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija