• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2024

17:14

Ovog datuma stižu pljuskovi! Hladni front hrli ka Srbiji: Evo gde će pasti 15cm snega!

Shutterstock

Društvo

Ovog datuma stižu pljuskovi! Hladni front hrli ka Srbiji: Evo gde će pasti 15cm snega!

Podeli vest

Narednih dana toplije, slaba kiša moguća sutra, u nedelju brzo premeštanje hladnog fronta. Početkom sledeće nedelje prohladno, sredinom nedelje toplije. Prolazne padavine oko 28. marta, zatim do kraja meseca suvo i toplo.

Danas pretežno sunčano i toplje u odnosu na protekle dane. U petak prolazno naoblačenje, ponegde uz slabu kišu i sneg preko 1500mnv. Nad većim deom regiona će se zadržati suvo. Maksimumi danas i sutra od +9 do +16 stepeni Celzijusa.

U subotu malo do umereno blačno i još toplije uz slab do umeren južni vetar i maksimume od +13 do +23 stepena Celzijusa.

Poslednji proračuni modela su uglavnom isključili sekundarnu cikogenezu i sada imaju brzo-pokretan hladan front koji će se u nedelju tokom dana premeštati preko regiona donoseći kišu, ređu pojavu pljuskova i zahlađenje tako da će snežna granica biti u padu na oko 900mnv te će više planine, posebno jugozapadne Hrvatske, BiH, C.Gore i Srbije dobiti od 5cm do 15cm snega.

U nedelju vetar u okretanju na severozapadni smer koji u zoni fronta na kratko može biti vrlo jak. Maksimumi od +6 na severozapadu Hrvatske do oko +18 na jugoistoku Srbije.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ponedeljak donosi prohladno, promenljivo oblačno i vetrovito vreme uz smenu sunčanih i oblačnih perioda, dok bi konkretnijih padavina još pre podne moglo biti na jugoistoku reigiona.

Padavine će u nizijama uglanvom biti u obliku kratkotrajnih pljukova kiše ili krupe, dok bi preko 800mnv bilo lokalnih pljuskova snega. Obilnije padavine se svakako ne očekuju. Maksimum u ponedeljak od +6 do +13 stepeni Celzijusa.

Od utorka sledi novo otopljenje jer će se ka nama u toplom sektoru novog ciklona nad jugozapadom Evrope početi premštati vazduh iz Mediterana tako da će već u sredu maksimumi biti od +9 do +19 stepeni Celzijusa. Do četvrtka nad većim delom regiona suvo, dok će na jugu, zapadu i jugozapadu povremeno biti kiše ili pljuska.

Oko 28.03. malo svežije uz kišu i pljuskove nad većim delom regiona, dok bi sam kraj meseca trebao doneti stabilno i prijatno toplo vreme.

Dugoročno gledno od oko 29.03, pa sve do oko 03.04. pretežno sunčano i relativno toplo dok bi zatim usledio period svežijeg i nestabilnog, tipičnog, aprilskog vremena uz smenu sunca i pljuskova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Stižu sneg i kiša! Evo tačno kada i gde!
Društvo

Stižu sneg i kiša! Evo tačno kada i gde!

U Srbiji će danas jutro biti pretežno vedro, tokom dana se očekuje umereno naoblačenje a kiša kasno posle podne i uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći i u većini krajeva južnije od Save i Dunava, dok se sneg najavljuje na visokim planinama.

04.03.2024

06:17

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija