• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2024

11:38

Mali na gradilištu Ekspa: Radovi iznad zemlje i pre roka

Tanjug/Jadranka Ilić

Društvo

Mali na gradilištu Ekspa: Radovi iznad zemlje i pre roka

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas gradilište budućeg kompleksa u Surčinu gde će biti održana specijalizovana izložba EXPO 2027.

Rekao je da radovi teku po planu, kao i  da su oni na budućoj hali 5 čak pet dana ispred plana.

"Vrlo brzo u narednih par dana videćete prve stubove koji se uzdižu iznad zemlje, kao što sam i obećao prošli put kada sam bio ovde", rekao je on nakon obilaska radova.

Mali je naglasio da radnici na terenu vredno rade  i da se svaki dan prati sve ono što se dešava.

"Ono što je važno je to da smo pet dana pre roka. Neko bi rekao da je to malo, ali imajte u vidu da je zima iza nas i tek sada u ovim prolećnim i letnjim mesecima nadoknadićemo još više", kazao je Mali i dodao da je uvek dobro da se ide pre plana i od onoga što se očekuje.

Kako je naveo, nigde u svetu koliko on zna ne postoji bilo kakav projekat ove veličine kao što je EXPO 2027, koji treba da se završi u ovako kratkom vremenskom periodu.

"Mi ćemo uspeti, jer nema razloga da ne uspemo. Radnici su vredni, sve plaćamo u dinar i u dan kako treba, tako da nema razloga da svoj deo posla oni ne urade na vreme", rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

On je naveo i da je na terenu danas nekoliko stotina radnika i nekoliko desetina komada  teške mehanizacije.

"Sa ovim šipovima koji se završavaju, kada krenu stubovi i sve oni radovi iznad zemlje, tek tada ćete videti još veći broj radnika na terenu", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima i sama logistika, odnosno  koordinacija i organizacija ovog projekta i gradilišta je nešto o čemu će generacije posle nas pričati.

"Ovo je veliki projekat. Zapošljavamo naše građevince, našu industriju, našu privredu i doprinosimo rastu našeg BDP-a. Sve je to deo tog programa Srbija 2027", kazao je Mali.

On je istakao i da će 1. decembra 2026. biti uručeni ključevi svim učesnicima EXPO 2027. od njihovih paviljona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Lučić: “Ekspo 2027” velika šansa u pravom trenutku
Društvo

Lučić: “Ekspo 2027” velika šansa u pravom trenutku

Država je prepoznala da su visoke tehnologije i veštačka inteligencija prilika da Srbija bude među globalnim liderima * Telekom Srbija ove godine obara rekorde: 2 milijarde evra prihoda na nivou Grupe, skoro 1,5 milijarda u našoj zemlji, EBITDA blizu milijarde * Svakog meseca u Nemačkoj 10.000 novih korisnika, do kraja godine lansiranje u SAD

18.03.2024

14:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17