• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2024

13:53

Tačno 24 časa od nestanka male Danke! Evo šta do sada znamo (FOTO)

Shutterstock, Facebook

Društvo

Tačno 24 časa od nestanka male Danke! Evo šta do sada znamo (FOTO)

Podeli vest

Tačno 24 sata je prošlo od kada je devojčica iz Bora, Danka Ilić (2) nestala iz dvorišta pojate u kojem je bila sa majkom i starijim bratom. Od tada policija intenzivno traga za njom, ali za sada još uvek nema pomaka u potrazi.

Malena Danka Ilić nestala je juče u 13:45 sati kada je kako tvrdi njena majka Ivana Dragomirović bila u dvorištu porodične pojate u Banjskom polju kod Bora.

 

Prema rečima devojčicine majke, ona se okrenula da sipa sinu vodu i u narednom trenutku više nije videla svoju ćerkicu.

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo - očajno je rekla majka devojčice.

Ona je dodala da joj je ubrzo pošto je Danka Ilić nestala javljeno da je neki komšija devojčicu video na ulazu u šumu.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Nadležnima posebno izaziva brigu činjenica da je na oko 15 minuta vožnje i Borsko jezero.

 

Policija ne pregleda samo teren u užem i širem pojasu oko kuće, već se, zbog brzine nestanka Danke Ilić, radi i metoda od vrata do vrata, te se obilaze i sve okolne kuće i dvorišta kako bi se što pre pronašla nestala Danka Ilić.

Komšije su predusretljive i dozvoljavaju policiji preglede njihovih imanja.

Kako izgleda potraga za Dankom Ilić

Kretanje je otežano zbog iščupanog drveća, grane i blato su na sve strane. Blato se lepi za cipele, a uzbrdica je velika.

Potragu otežava i magla koja se spušta velikom brzinom.

- Malu Danku Ilić (2) tražimo po zonama, prvu smo završili i samo u okviru nje smo prešli do 20 kilometara. Pretražuje se kompletan teren, kružno, 360 stepeni oko mesta gde je poslednji put viđena devojčica- ovim rečima  spasilac Gorske službe spasavanja Dušan Mišić objašnjava kako izgleda potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora juče u 13.45 sati.

On je rekao i da po knjizi, dete od 3 do 5 godina, u najidealnijim uslovima i na ravnoj površini, može da pređe maksimalno 9 kilometara.

Roditelji nestale Danke u policiji

U međuvremenu nadležni su proširili potragu, ali za sada još nema novih informacija. Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima.

Povodom nestanka Danke Ilić oglasio se i njen deka Milan, koji je u ispovesti za "Blic" rekao da je njegova unuka divno dete i da veruje ljudima.

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice,

Kako Informer saznaje, majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su na okolnosti nestanka ćerke. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, dok majka nije, jer je u drugom stanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija