• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2024

22:04

Ovako su uhapšeni muškarci u Bosni: Tvrdili da imaju saznanja od nestaloj Danki, tražili 25.000 evra, pa završili sa lisicama (FOTO, VIDEO)

MUP Srbije

Društvo

Ovako su uhapšeni muškarci u Bosni: Tvrdili da imaju saznanja od nestaloj Danki, tražili 25.000 evra, pa završili sa lisicama (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji uhapšeni su danas u BiH, u Hadžićima, zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić.

Istražitelji Odseka za sajber kriminal Federalne uprave policije BiH locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne devojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Oni su postupili po Interpolovoj poternici iz Beograda.

Podsetimo, Danka Ilić (2) je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak. Od tada traje potraga, a u Srbiji je istog dana prvi put bio aktiviran sistem Pronađi me.

Oglasio se MUP Srbije

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže "Tik Tok" objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je užvo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Foto: MUP Srbije

 

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUPa Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17