• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kuriri

18.04.2024

17:47

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

Shutterstock

Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

Podeli vest

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

Šabanović kaže da je do rasprave došlo već na sednici kada je Ademović ustao i rekao mu da ne - baljezga!

- Skrenuo sam mu pažnju da mi se ne obraća na taj način, a on mi je tada, pred 70 profesora, rekao: - "Videćeš ti posle ovoga". Posle sednice, oko 13.15 sati, prišao je i rekao da jedem go*na i optužio me da pričam o njemu svašta po gradu. Nakon što sam mu odgovorio da ne priča tako, uhvatio me za revere, opsovao mi mrtvu majku i rekao da će da me polomi posle škole - priča Šabanović.

Na bolovanju

Ovaj incident je, kaže, prijavio direktoru koji mu je sugerisao da mu to dostavi pismeno.

Nameravao sam upravo to da uradim kada se kolega opet pojavio i snažno me udario ramenom u predelu grudi s leve strane. Za ovo postoje svedoci, kao i snimak kamera za video-nadzor. Krenuo sam ponovo ka direktoru, kada me je u hodniku uhvatio za revere i bacio me tako da je praktično sa mnom otvorio vrata kancelarije u kojoj je sekretarica - priča on.

Sekretarica je, prema njegovim rečima, vrisnula, a direktor je čuo buku, izašao i odvojio Ademovića, a Šabanović je pozvao policiju.

Policiji je prvo, jer je, bio u šoku, rekao da neće prijaviti, ali se onda, posle razgovora s pojedinim kolegama, predomislio, ponovo pozvao policiju i rekao da želi da nastavi s procedurom.

- Nakon incidenta sam povraćao. Imam podlive na zglobu leve ruke, modricu od 7,8 santimetra na levoj butini, bolove u levom ramenu i kičmi, a raskrvavljeno mi je i levo uvo... Imam samo 60 kilograma, zamislite kako je kada vas ščepa čovek od 150 kilograma - priča Šabanović i dodaje da je pod stresom zbog čega je otvorio i bolovanje.

Ovo nije prvi put, ovaj nastavnik je i ranije imao slične verbalne ispade, ali i fizičke napade na lica u školi i van nje.

Zlonamerne konstrukcije?

Sa druge strane, pomoćnik direktora Imer Ademović kaže za Kurir da nije bilo nikakvog fizičkog napada i da je priča zlonamerno iskonstruisana.

Sve je inscenirano zbog toga što neki sumnjaju da planiram da se kandidujem za direktora škole i konačno dovedem školu u red. Nikakvog fizičkog napada na kolegu nije bilo! Istina je da smo se u jednom trenutku mimoišli. Da li smo se tu slučajno sudarili - ne znam. Nakon toga, kolega je nastavio da me vređa i da bez ikakve potrebe ide za mnom. U jednom trenutku, uhvatio me je za ruku, pa sam ga odgurnuo - tvrdi Ademović.

Sukob traje od ranije

Šabanović tvrdi da je do inicijalnog, verbalnog sukoba došlo jer je Ademović napadao koleginicu kojoj je on stao u zaštitu.

- Naša škola organizuje vanredne ispite i pre dva i po meseca kod mene i koleginice je bila kandidatkinja koja je došla da polaže srpski jezik i književnost. Oborili smo je, jer nijedno pitanje nije znala, a Ademović je tvrdio da smo je mi vređali, iako u tome nema nikakve istine - priča nastavnik.

Disciplinski postupak protiv oba nastavnika

Hajruš Hot, direktor Tehničke škole u Tutinu, kaže za Kurir da je disciplinski postupak pokrenut protiv Imera Ademovića koji je, pored toga što je njegov pomoćnik i nastavnik fizičkog, odgovoran i za pedagoški rad ustanove, ali i protiv nastavnika Denisa Šabanovića.

- Moraju se ispitati svi faktori i okolnosti, pa će se u toku postupka utvrditi da li je, i u kojoj meri, bilo krivice obojice ili samo jednog. Sada prikupljamo sve podatke, snimke sa video-nadzora, a razgovaraće se i sa svedocima. Već je zasedao tim za prevenciju zaštitu od nasilja, a u školi je bio i lokalni inspektor ministarstva prosvete - kaže direktor i dodaje da je planirano da oba nastavnika budu suspendovana do okončanja postupka, ali da su obojica otvorila bolovanje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15