• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2015

12:28

ŠEST OSUMNJIČENIH  za paljenje ambasada u Beogradu!

Vesti

ŠEST OSUMNJIČENIH za paljenje ambasada u Beogradu!

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je istraga protiv šestorice osumnjičenih u slučaju paljenja ambasada u Beogradu nakon mitinga "Kosovo je Srbija" 21. februara 2008. godine a uskoro će početi i saslušanja svedoka

Tužilaštvo u pisanoj informaciji dostavljenoj Tanjugu precizira da je naredbom o sprovodenju istrage osumnjičenima stavljeno na teret izvršenje krivičnih dela teško delo protiv opšte sigurnosti i zloupotreba službenog položaja.

Do sada su saslušana četiri lica u svojstvu osumnjičenih. 

U narednom periodu tužilac planira da sasluša preostalu dvojicu osumnjičenih, nakon čega ce početi sa saslušanjima svedoka", navodi tužilaštvo.

Nakon saslušanja svedoka tužilac će odlučiti o daljem toku ovog postupka, dođe se u informaciji.

Sredinom oktobra prošle godine Više tužilaštvo je dobilo izveštaj radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova o paljenju Ambasada na osnovu kojeg je pokrenulo istragu.

Inače istraga je po zakonu službena tajna i detalji iz nje nisu dostupni javnosti.

U krivičnoj prijavi MUP Srbije, kako prenose mediji, navodi se da oni "svojim postupanjem i nepostupanjem nisu izvršili zadatke koji su im naloženi poverljivom depešom prilikom obezbeđivanja mitinga 'Kosovo je Srbija'".

Radna grupa MUP Srbije, osnovana je na inicijativu ministra unutrašnih poslova Nebojše Stefanovića, kao bi se utvrdilo ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga „Kosovo je Srbija" 21. februara 2008. kada su u Beogradu zapaljene ambasade Amerike i Nemačke.

Ove dve države su u više navrata insistirale na ravetljavanju slučaja paljenja njihovih diplomatskih predstavništava u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17