• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2015

17:22

DETALJI UBISTVA NA ZVEZDARI Radonjić ubijen u ratu narko-bandi!

Vesti

DETALJI UBISTVA NA ZVEZDARI Radonjić ubijen u ratu narko-bandi!

Podeli vest

Jovica Radonjić (35) se zakačio sa nekoliko ekipa koje trguju drogom u Beogradu... Oko zgrade u centru Beograda postavio je kamere, a ubio ga je mladić koji ga je najverovatnije poznavao


Jovica Radonjić (35), bivši pripadnik klana "Firma" i osuđivani narko-diler, ubijen je preksinoć ispred kuće u beogradskoj opštini Zvezdara u ratu narko-bandi!

Kako saznajemo, Radonjić se zakačio sa nekoliko beogradskih jačih "ekipa" koje trguju drogom i plašio se za svoju bezbednost. Na zgradi u Ulici Ante Bogićevića, gde je stanovao, okačio je više kamera i znao je da mu je život ugrožen.

Slađa Delibašić izjavila saučešće

Informer

U policiji kažu da su u vreme Jovičine likvidacije pevačica Slađana Delibašić i njen suprug bili u Radonjićevom stanu. Međutim, Slađana nam je rekla da su ona i njen muž, inače pripadnik Žandarmerije, na Zvezdaru došli tek kasnije uveče, posle zločina, kako bi izjavili saučešće Jovičinoj udovici.
- Ona je prijateljica naše kume. Čim smo čuli šta se desilo, otišli smo da izjavimo saučešće. Kada se desilo ubistvo, bili smo kod mog oca na Novom Beogradu - rekla nam je Slađa.

Sačekuša na parkingu

Kobne večeri se vraćao kući džipom "ševrolet" sa prijateljem Milošem Mijatovićem (27).

Čim se parkirao ispred zgrade i izašao iz vozila, prišao mu je mladić koji ga je najverovatnije poznavao.

Jovica je prišao mladiću na pola metra i zgrabio ga za ramena.

- Napadač se pojavio ispred Jovice sa neosvetljenog dela parkirališta. Nije bio maskiran, ali je imao kapuljaču. Čim ga je video, Radonjić ga je najverovatnije prepoznao i zakoračio prema njemu - kaže naš izvor blizak istrazi.

- Ubica je u tom trenutku iz džepa izvukao ruku u kojoj je držao pištolj i zapucao. Iz neposredne blizine, takoreći "iz prislona", ispalio je nekoliko hitaca u Radonjića. Kad je ovaj pao, mladić mu je prišao i "overio" ga jednim hicem u glavu - priča naš izvor.

Serija mafijaških likvidacija zbog droge

27. novembar 2014 - Aleksandar Bulatović Vojvoda (31) ubijen sa pet metaka u sačekuši na Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je iznajmljivao stan

28. januara 2015 - Miloš Milanović Smajli (30) iz Užica, ranije hapšen kao član "Kekine grupe", ubijen ispred zgrade u kojoj stanuje u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu

20. februar 2015 - Cetinjanin Goran Radoman (37), vođa klana Darka Šarića u Crnoj Gori, ubijen u sačekuši u hodniku zgrade u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

28. februar 2015 - vođu "veterničkog klana" Nenada Opačića (54), dok je bio na odsustvu iz zatvora, i njegovu suprugu Jasminu, nepoznati ubica izrešetao je ispred zgrade u Ulici braće Dronjak u Novom Sadu

Prema njegovim rečima, sve je trajalo samo nekoliko sekundi, tako da je Mijatović izašao iz džipa tek kad je ubica dokrajčio Radonjića.

- Tada je napadač ispalio nekoliko hitaca i u Mijatovića i pogodio ga u ruku, nogu i grudi. Nakon toga je pobegao - navodi naš sagovornik.

Radonjić je na mestu podlegao povredama, a Hitna pomoć je ranjenog Mijatovića prevezla na VMA, gde je zbrinut i nije životno ugrožen.

U policiji kažu da Radonjić i njegov pratilac kod sebe nisu imali vatreno oružje, ali je u džepu ubijenog tokom uviđaja pronađen nož.

- Radonjić je najverovatnije ubijen zbog prevlasti na tržištu droge. On je već operativno praćen i utvrđeno je da kontaktira sa skoro svim beogradskim "ekipama", ali i da je u sukobu s većinom njih. Pre dvadesetak dana je kulminirao njegov sukob sa jednom bandom trgovaca droge, koji su tad i uhapšeni - kaže naš izvor iz policije.

Interesantno je da je Radonjić privođen i u decembru, dok je bio sa četvoricom prijatelja u beogradskom kafiću "Muzeum", jer je policija kod njih pronašla četiri pištolja i revolver.

- Tad je izjavio da mu je ugrožena bezbednost i da ga "jure" neki momci - kažu u policiji.

Pakovao i vodio knjige

Inače, Radonjić je kao pripadnik kriminalne grupe "Firma" bio saradnik Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi, koji je za "zemunski klan" rasturao drogu po Vojvodini.

On je 2005. osuđen na četiri godine robije, a na suđenju u Specijalnom sudu tvrdio je da je "samo prepakivao heroin i vodio knjige".

Radonjić je pripadao klanu koji je bio u ratu sa nedavno ubijenim Nenadom Opačićem u Novom Sadu, pa se ne isključuje da Jovičino ubistvo ima pozadinu i u ovom sukobu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 9 godina

Policija se po problematici narkotika pona[a kao SLON U STAKLARSKOJ RADNJI. Kada uspešno ukloni jedan lanac snabdevanja drogom u Beogradu - automatski tržište drogom reaguje - i cena droge skače !! To dovodi do posledice - da usled veće cene droge u Beogradu nego u okruženju - imamo ubacivanje crnogorske,albanske i bugarske mafije na "oslobođeno tržište" i onda na ulici imamo ubistva radi prevlasti na tržištu! To je nažalost pukaistina! Svaki put kada policija očisti jedan krak snabdevanja - cene narkotika skaču, tržište garad reaguje i onda umesto droge na ulici imamo - ubistva kao borbu za prevlast na tržištu! REŠENJE JE LEGALIZACIJA DROGE SA PROGRAMOM ZA LEČENJE ZAVISNOSTI I PREUZIMANJE DRŽAVE SRBIJE ZA SNABDEVANJE KORISNIKA NARKOTICIMA! DRŽAVA SRBIJA KROZ PROGRAM EVIDENCIJE BOLESTI ZAVISNOSTI PREKO APOTEKA BI SNABDEVALA KORISNIKE DROGOM UZ SPECIJALNU KARTU SA MIKROČIPOM I PRAVOM NA LEČENJE ISTOVREMENO! Ovo je avangardni pogled na Rešenje iskusnog čoveka koji ovo sve posmatra već skoro pola veka - večitu borbu dobra i zla u kojoj je i sam učestvovao, donedavno i video nemoć klasičnog načina rešavanja problema! REŠENJE MORA BITI U ORGANIZOVANOJ -LEGALIZACIJI .

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija