• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2015

19:54

ŠOKANTNO: MUŽ PREBIO MINU, ona hoće da mu oprosti?!

Vesti

ŠOKANTNO: MUŽ PREBIO MINU, ona hoće da mu oprosti?!

Podeli vest

Baletan Narodnog pozorišta Goran Stanić pijan tukao Minu Lazarević pred decom, nabijao joj cev od pištolja u leđa, pa pucao u vazduh iz "kalašnjikova"

Baletan beogradskog Narodnog pozorišta Goran Stanić pretukao je suprugu, poznatu glumicu Minu Lazarević u njihovom porodičnom stanu na Zvezdari! Goran je u petak po podne pijan, najverovatnije u napadu ljubomore, maltretirao Minu pred njihovo dvoje dece, nabijao joj cev od pištolja u leđa, a potom pucao sa terase u vazduh iz automatske puške!

Rekla mi je da joj je loše, da je slaba i da ne može da priča o tome što joj se desilo. Ona i deca su kod rođaka
Minin otac Ljubiša

Nasilni baletan je potom uhapšen, a Mina je svom bliskom prijatelju rekla da možda neće krivično goniti supruga!

- Šta ja imam od toga da otac moje dece završi u zatvoru. Nemam nikakvu satisfakciju ni korist od toga - rekla je juče Mina svom prijatelju.

- Ne znam da li će promeniti mišljenje o tužbi protiv Gorana. Ona bi trebalo da bude saslušana tokom nedelje i tada ćemo videti da li se predomislila. Kako sada stvari stoje, ona ne želi da se povlači po sudovima s njim - kaže njen prijatelj.Prema njegovim rečima, Mina još nije dala iskaz u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Dugo ga trpela

Public
Minin otac Ljubiša

U petak oko 14 sati čuo je viku iz ćerkinog stana, ali je pomislio da će Mina sama smiriti situaciju.Minin otac Ljubiša Lazarević, koji živi u stanu do ćerkinog, kaže da je Goran uvek bio nasilan kad popije i da je u kući držao rasklopljeno oružje.

Šta ja imam od toga da otac moje dece ode u zatvor, rekla je Mina prijatelju

- Često sam čuo galamu iz njihovog stana. Ne znam tačno zašto je izbio incident u petak. On je ljubomoran na Minu, na njenu karijeru, obrazovanje... Mina ima dva fakulteta, a on ni srednju baletsku... Kad je pijan, umeo je i decu da istuče... Moja Mina je dugo trpela to maltretiranje, mislila je valjda da će ga proći, ali ništa se nije smirivalo - priča šokirani Minin otac.

- Onda je ušla kod mene u stan i dovela decu. Nije želela da gledaju pijanog oca kako im maltretira majku. Nije mi rekla šta se dešava. Samo je ušla i zamolila me da pričuvam decu, a onda je pozvala Goranovu majku i mog sina i bratanca da dođu i smire ga. Goran je puno popio tog dana, verovatno litar rakije - priseća se Ljubiša.

Baletan opsednut oružjem

Ljubiša Lazarević kaže da je Goran često pričao o oružju i pokazivao mu razne fotografije i časopise na tu temu.
- Oružje mu je bio kao neki hobi. Jednom mi je pokazao rasklopljen automat. Nije mi bila jasna ta njegova fascinacija oružjem, ali nisam ga ništa o tome pitao - kaže Ljubiša

Goranova majka je, kaže on, brzo stigla kod sina i pokušala da ga smiri, ali je ovaj bivao sve gori.

- Mina je oko šest po podne ponovo došla kod mene u stan, pokupila decu i otišla. Shvatila je da je sve izmaklo kontroli i sklonila se s decom na sigurno. U međuvremenu, samo mi je 
rekla da je Goran tog popodneva sklopio pištolj i nabio joj cev u leđa. Gurao ju je tako po stanu... Žalila mi se da je bole leđa od toga
- navodi Minin otac.

 

Pokupila stvari

Public
NASILNIK Goran Stanić sa decom

Majka i rođaci u međuvremenu nisu uspeli da smire Gorana, pa je on uleteo kod Ljubiše u stan i naredio mu da pozove Minu:
- Urlao je: "Gde je Mina?!" Kazao sam mu da je uzela decu i da ne znam gde je otišla. Terao me je da je pozovem, a onda mi je oteo telefon i prodrao se na nju: "Za 15 minuta da si došla i dovela decu!!!"

Ljubiša dodaje da Mina iz straha tada nije došla kući, a Goran je te noći sastavio automatsku pušku i ispalio rafal kroz prozor. Obezbeđenje zgrade je pozvalo policiju i Minin muž je uhapšen i zadržan u pritvoru.
- Mina je u ponedeljak nakratko došla do stana da uzme neke stvari za sebe i decu. Sedela je kod mene kada su je pozvali iz Palate pravde. Ne mogu da vam opišem taj šok na njenom licu! Posle toga sam se s njom samo dva puta kratko čuo. Rekla mi je da joj je loše, da je slaba i da ne može da priča o tome što joj se desilo. Ona i deca su kod rođaka. Najvažnije mi je da Mina dođe sebi. Ranije je uvek bila vesela i nasmejana, a sada samo plače - kaže Ljubiša. 

REAKCIJE JAVNIH LIČNOSTI


Jova Radovanović, glumac
Mnogo me je iznenadilo ovo što se dogodilo Mini. Nikada od Gorana nisam očekivao tako nešto. Nisam zvao Minu jer je sada sigurno u velikoj frci. To među njima je bila velika ljubav, zaista sam iznenađen da se tako nešto dogodilo.


Marko Živić, glumac
Ne znam o tome ništa više od onoga što sam pročitao u medijima. Verujem da je to bio sklop nekih čudnih okolnosti, ali niko od nas ne zna šta se zaista dogodilo, zato ne bih želeo to da komentarišem.


Branislav Lečić, glumac
Kad neko tuče ženu, pravo pitanje je ko je u toj priči veća žena. One su nežniji i lepši pol i onaj ko ih udari slabiji je od njih. On je budala. Sve može da se reši razgovorom.


Snežana Savić, glumica
Žao mi je što joj se to dogodilo. Mina i njen muž su mi delovali kao skladan par, nisam očekivala da može nešto tako da uradi. Nije normalno da se u porodicama dešavaju ovakve stvari. Žene greše što kriju nasilje u porodici.

Biljana Lukić, pisac
Ne mogu da zamislim kako majka objasni deci da im je tata u zatvoru jer ju je tukao. Porodično nasilje uništava sve članove porodice.Biljana Lukić, književnica

Srđan Dragojević, reditelj

Porodično nasilje mi se gadi, ali me više ne šokira - ono je svuda oko nas. Ali da neko ko se bavi umetnošću ima automatsku pušku, jeste šokantno.

 

 

Goranu određen pritvor do 30 dana

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je juče Goranu Staniću pritvor do 30 dana zbog nasilja u porodici, neovlašćenog posedovanja oružja i ugrožavanja javne sigurnosti. On je prethodno izveden na saslušanje, ali je odlučio da se brani ćutanjem i ne iznosi pojedinosti sukoba .
Tužilaštvo je u sklopu istrage, kako saznajemo, naložilo veštačenje Mininih povreda, kao i veštačenje automatske puške iz koje je Stanić pucao u noći između petka i subote. Takođe, naloženo je da se pribavi izveštaj iz Centra za socijalni rad na Zvezdari da bi se utvrdilo da li je iz te porodice ranije bilo prijava nasilja.
Advokat Ljubisav Batan Radosavljević, koji je Minu Lazarević ranije zastupao u drugim predmetima, kaže da ga ona u ovom postupku još nije angažovala, ali da će joj rado biti na usluzi ako joj zatreba bilo kakva stručna pomoć.
- Mina je sjajna osoba i iskreno joj želim da što bezbolnije prođe kroz ovu porodičnu dramu. Njoj, po zakonu, nije potreban advokat prilikom saslušanja jer je ona u ovoj stvari svedok-oštećena. Ipak, rado ću je posavetovati i pomoći joj, ukoliko izrazi želju - poručuje advokat Radosavljević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mr burns from simpsons

pre 8 godina

lepo je to sto oce da mu oprosti, ima ko da mu nosi cebence u zatvor po ostalim prekrsajima zakona/ drzanje kolekcije oruzja, recimo, ugrozavanje javne bezbednosti pucanjem itd...

JADNICA

pre 8 godina

Ova ko Maja Marjana ali samo zbog love nisu sposobne samostalni da žive,sve će trpeti samo da imaju kišobran i pun budjelar, užas

Jelena

pre 8 godina

Mina, ovo što se tebi događa, u Srbiji se događa svakoj trećoj ženi! Zato, nemoj ostati u senci i ćutati, ti si javna ličnost, ti si sada dužna da se obratiš svim ženama Srbije, koje trpe nasilje, da treba da prijave i ostave nasilnika, sigurna sam da u današnjoj Srbiji, niko neće biti ravnodušan i ostaviti vas na cedilu. Uostalom, mislite na svoju decu, šta ona preživljavaju, kakve stresove trpe njihova mala bića, pa i da jedete jednom dnevno uz osmeh, bolje je od ovakve stravične drame koju proživljavate svi zajedno. Glavu gore, bori se za sebe i sve žene, i svu decu Srbije!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17