• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Vasiljević

02.09.2015

08:07

(FOTO) DRAMA U SMEDEREVU Požar u osnovnoj školi, gore učionice!

Vesti

(FOTO) DRAMA U SMEDEREVU Požar u osnovnoj školi, gore učionice!

Podeli vest

U osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu jutros oko 5 sati izbio je požar, u kojem je izgorela polovina novog, izdvojenog objekta, gde nastavu pohađaju učenici prvog i drugog razreda. Požar je prva primetila žena koja radi u obližnjem kafiću, koja je i pozvala vatrogasce

- Imam psa koji me je probudio jutros oko pola pet. Iznenadila sam se, jer ga iz kuće obično izvodim nešto kasnije, ali pošto sam videla da je uznemiren pustila sam ga u dvorište i vratila se da spavam. Mora da je nešto predosetio. Nešto kasnije na vrata je zakucala radnica iz kafića, zvala me je da pokupim veš, rekla mi je da je izbio požar. Kada sam izašla iz kuće video se veliki plamen i gust dim - svedoči žena čija je kuća neposredno pored škole koja je gorela.

informer.rs

U Sektoru za vanredne situacije navode da je u gašenju požara učetvovalo 8 vozila i 15 vatrogasaca.

- Osim naša četiri vozila, došla su vozila NIS, Železare i Vodovoda. Požar je gašen sa obe strane objekta. Sada se obezbeđuje teren, a potom će uslediti uviđaj, kako bi se utvrdio uzrok izbijanja vatre – kaže Nenad Jocić, načelnik Sektora za vanredne situacije u Smederevu.

informer.rs

Kako saznajemo, u požaru je izgoreo deo škole u kojem se nalaze učionice, trpezarija, zbornica i biblioteka, a materijalna šteta će tek biti utvrđena.

- Danas neće biti nastave, a u toku dana će biti održan sastanak rukovodstva škole na kojem treba da se donese odluka kada će početi nastava i kako će ona ubuduće biti organizovana. Škola ima kapaciteta da ubrzo nesmetano nastavi sa radom, očekujem normalizaciju od ponedeljka. Grad će pomoći u saniranju štete od posledica požara - navodi Miša Ivković, član Gradskog veća zadužen za školstvo.

Šta je tačno uzrok požara utvrdiće se nakon uviđaja, a svi se slažu da je sreća u nesreći što se požar dogodio u ranim jutarnjim časovima, kada u objektu nije bilo dece ni osoblja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17