• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

18.03.2016

11:09

PAO ZBOG PLJAČKE! U Švajcarskoj uhapšen Ivan Adrovac, muž osumnjičene za ATENTAT NA BEKA!

Vesti

PAO ZBOG PLJAČKE! U Švajcarskoj uhapšen Ivan Adrovac, muž osumnjičene za ATENTAT NA BEKA!

Podeli vest

Ivan Adrovac (34), suprug Maje Adrovac (32) optužene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, uhapšen je pre nekoliko dana zbog više krađa

Adrovac je, kako se saznaje, priveden u Švajcarskoj zbog niza krivičnih dela počinjenih u bar još pet evrposkih zemalja, a dovodi se čak i u vezu sa jednom od većih pljački grupe "Pink panter", čiji je i sam član. Iako se po medijima spominjao kao ključni čovek u napadu na Beka, Srbija nije raspisala poternicu za njim.

STEFANOVIĆ POTVRDIO: Uhapšen je u Švajcarskoj!

Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac osumnjičene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, uhapšen je u Švajcarskoj zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela, izjavio je danas Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
On je novinarima u Beogradu rekao da je uhapšenom potvrđen identitet.
Ministar je dodao da će naši državni organi sarađivati sa švajcarskim organima, kako bi videli kako bi mogli jedni drugima da pomognu u rasvetljavaju dela sa kojima je Adrovac povezan.

- Koristio je iznamljen stan i kod sebe je imao nekoliko lažnih dokumenata. Nakon hapšenja od njega je uzet uzorak DNK i potrebno je da se uporedi sa DNK nekog člana njegove porodice, koja se nalazi u Srbiji. Tako će se sa sigurnošću utvrditi da li se radi o Ivanu Adrovcu.

TOTALNI PREOKRET U SLUČAJU BEKO: Na biznismena pucala dva napadača iz "magnuma"!

Njegovo hapšenje možda će pomoći njegovoj supruzi, koja je mesecima u pritvoru i tvrdi da nema veze s ranjavanjem Beka, ali i rasvetliti sam atentat, pošto se Adrovac pominje kao izvršilac ovog napada, ali je zasad to samo spekulacija - kaže izvor blizak slučaju.

Muž Maje Adrovac je iz Srbije pobegao veče uoči njenog hapšenja 17. jula. 2015. godine. Za njim nije izdata poternica, ali je srpska policija nedavno saznala da se on sklonio u Švajcarsku, a bio je lociran u Cirihu. Glavni dokaz protiv Maje je trag njenog DNK, koji je pronađen na čauri metka ispaljenog na Beka 14. novembra pretprošle godine. Ovaj dokaz bio je dovoljan da se protiv nje podigne optužnica. Ono što, međutim, policija još nije uspela da otkrije jeste ko je i po čijem nalogu pucao na Beka. Tu je i najsumnjivija uloga Majinog supruga Ivana. Na biznismena Milana Beka pucano je iz dva pištolja - „magnuma" i „devetke", zaključak je medicinsko-balističkog veštačenja.

ATENTAT NA BEKA, NOVA OTKRIĆA IZ ISTRAGE: RUSKA MAFIJA naručila ubistvo biznismena?!

Medicinsko-balističko veštačenje su na zahtev Višeg tužilaštva uradili dr Branimir Aleksandrić i inženjer Miljan Kunjadić. Oni su zaključili da je zbog težine pištolja i trzaja koje stvaraju malo verovatno da je pucala ženska osoba. Nakon Majinog hapšenja i bekstva supruga Ivana, deca su ostala kod njenih roditelja. Centar za socijalni rad je u septembru obavio razgovor s njenim roditeljima, kako bi procenio da li oni mogu da budu staratelji dece. Njima je data saglasnost o privremenom starateljstvu.

NISAM KRIVA! Maja Adrovac negirala pomaganje NN licu za POKUŠAJ UBISTVA BEKA!

Ivan Adrovac je odranije poznat policiji, a bio je hapšen zbog dilovanja narkotika, krađe nakita, razbojništva. Poznat je i kao jedan od vođa razbojničke bande "Pink panter", ali i kao blizak saradnik Luke Bojovića, koji je posle njegovog hapšenja u Španiji nastavio poslove sa saradnicima klana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LALE

pre 8 godina

A dali su oni Beku prodavali ukradene slike svetkih velemajstora molim vas razjasnite nam slucaj

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17