• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2016

08:35

JEZIVA ISPOVEST SRPSKE GLUMICE: Nisam birala oružje da ubijem mamu i baku, PRSLA SAM KO KAPISLA!

Vesti

JEZIVA ISPOVEST SRPSKE GLUMICE: Nisam birala oružje da ubijem mamu i baku, PRSLA SAM KO KAPISLA!

Podeli vest

Saslušanjem veštaka i optužene, završeno suđenje glumici Teodori Viktorović koja se tereti da je prošle godine satarom ubila majku Ljiljanu i baku Ivanku.

 

- Nikada ne bih mogla svesno da ubijem baku! Nikakvi stručnjaci me ne mogu ubediti da sam u tom trenutku racionalno razmišljala. Tako nešto je monstruozno i nenormalno, a naročito teza o tome da li jesam ili nisam, svesno, birala oružje...

Ovo je u utorak, pred petočlanim većem sudije Ane Milošević, povikala glasno i plačući, u sudnici Višeg suda u Beogradu, optužena Teodora Viktorović (39), nakon što je sud saslušao mišljenje veštaka psihijatrijske struke. Time je i zvanično završeno suđenje glumici, koja se tereti da je prošle godine satarom ubila svoju majku Ljiljanu (61) i baku Ivanku (90), u porodičnom stanu u Mileševskoj ulici, na Vračaru.

PSIHO SA VRAČARA Popila sam litar votke i lekove, uzela sataru...

Po mišljenju stručnjaka, Teodorina odluka da ubije majku bila je "emocionalna", dok je na baku digla ruku "racionalno". Ipak, na kraju su naglasili da sud treba da uzme u obzir činjenicu da je ona u vreme kada je počinila zločin, imala bebu od nepunih šest meseci. Zbog toga, smatraju, postoji sumnja da je u to vreme bolovala od postporođajne depresije.

Veštaci, psiholog dr Nada Janković i psihijatar dr Aleksandar Milošević, istakli su da je Teodora, u trenutku kada je počinila zločin bila "svesna", "u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno".

TEODORA BILA URAČUNLJIVA! Nisu mi dale da zagrejem mleko, pa sam ih ubila!

- Ona od detinjstva nije imala zaštitu roditelja, koji su joj čestim opijanjima i međusobnim fizičkim konfliktima urezali negativni obrazac za rešavanje problema. U jednom od okršaja majka je nožem ubola oca, što joj se sigurno negde "urezalo". Majka je, posle smrti supruga, nastavila da je omalovažava i kinji, što je kod Teodore proizvelo duboku anksioznost - navela je psiholog Nada Janković.

Viktorovićeva je okarakterisana kao emotivno nestabilna, ali ne i duševno poremećena. Svoju izrazitu tugu "lečila" je drogom, alkoholom i lekovima do nivoa totalnog pomračenja svesti.

- Sama je to stanje nazvala "crnom rupom", što suštinski predstavlja defanzivnu strategiju suočavanja sa realnošću - precizirala je Jankovićeva.

POTRESNI ISKAZ NA SUDU GLUMICE KOJA JE UBILA MAJKU I BAKU: Sećam se satare, bila je teška...

- U trenutku kada je počinila zločin, kod nje je bio prisutan visok intenzitet emocije, jake ljutnje, srdžbe, ozlojeđenosti, razdražljivosti... Nesređenost odnosa u porodici, dugogodišnje ponižavanje i maltretiranje, samo su akumulacija loših okolnosti, za koje je to kobno jutro, bila samo "kapisla" - rekla je Janković.

Oba veštaka saglasna su da su svim ovim okolnostima dodatno doprineli alkohol i lekovi koje je Teodora uzimala.

- Ona je bila ubeđena da na taj način uspeva bolje da funkcioniše. Mislila je da višegodišnje probleme i sukobe u porodici samo tako može da reši. Još kao dete, gledala je oca i majku koji probleme rešavaju alkoholizmom, pa čak i nožem. Takav model je, naravno, prenela i u svoju porodicu, pokušavajući da reši narušene odnose sa majkom koja je vređa, tuče i maltretira. Ali i bakom, koja ju je "izdala" - kažu veštaci.

Završne reči i presuda zakazani su za 26. april.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Senka

pre 8 godina

To se drugačije radi, nadješ posao, neki skroman stan, udaljiš se od onih koji te maltretiraju, možda jedva preživljavaš, jedva sastavljaš kraj sa krajem, boriš se, a ne da živiš sa roditeljima do 50-te, i čekaš da oni umru, ali imaš bar minimum svog dostojanstva. A ona još i muža dovela u to "ludilo", a on se uvalio, i naravno, posle tragedije, džaba sve.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17