• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

25.04.2016

10:08

JEZIVI DETALJI KRVAVOG NAVIJAČKOG OBRAČUNA U ČAČKU: Aleksandar ubijen zbog pesme "delija"!

Vesti

JEZIVI DETALJI KRVAVOG NAVIJAČKOG OBRAČUNA U ČAČKU: Aleksandar ubijen zbog pesme "delija"!

Podeli vest

Aleksandar Jaćimović (21) je bio u grupi "delija" i pevali su pesmu u centru Čačka koja je razbesnela trojicu mladića. Usledio je obračun u kom je Aleksandar uboden u srce

Jaćimovićevi rođaci i prijatelji tvrde da je on svim srcem voleo Crvenu zvezdu, ali da nikako nije bio huligan

Aleksandar Jaćimović (21) nožem je ubijen u subotu u masovnoj tuči u centru Čačka uoči utakmice Borac - Crvena zvezda, i to nakon svađe zbog pesme "delija"!

Jaćimović je, naime, bio u grupi od petnaestak navijača Zvezde koji su šetali gradom oko 3.30 i pevali navijačke pesme. To se nije svidelo Bojanu Miljkoviću (21), Dušanu Babiću (21) i N. K., koji su stajali sa dve devojke pored njih, na platou ispred Doma kulture. Usledila je svađa, a zatim i krvavi obračun u kom je povređen 18-godišnji navijač Zvezde iz Negotina, dok je Jaćimović dobio smrtonosan udarac nožem u srce.

(FOTO) OVO JE NAVIJAČ ZVEZDE koji je u Čačku ubijen NOŽEM U SRCE! Lekari spasli njegovog druga

Miljković i Babić su uhapšeni, dok je N. K. do zaključenja ovog broja Informera još bio u bekstvu.

Navijači Borca: Ubica nije naš!

Navijačka grupa "Čete" FK Borac objavila je na Fejsbuku da ubica Aleksandra Jaćimovića nije iz njihovih redova.
"... Pojedini mediji su neistinitim i izmišljenim vestima stvorili pogrešno mišljenje u jednom delu javnosti u vezi sa tragičnim događajem. Navijačka grupa "Čete" osuđuje navedeni čin i podstiče zdravo i viteško navijačko rivalstvo, jer koliko god nas u delovanju razdvajale klupske boje, boje srpstva treba da nas ujedine."

Izvor iz istrage kaže da je prepirka počela kad je jedan od trojice mladića, inače navijač Borca, "dobacio" nešto "delijama" zbog pesme.

- Uhapšeni su se pravdali da je jedan od "delija" tad izvadio nož i zapretio im, a onda je grupa zvezdaša u "talasima" nasrtala na njih i povlačila se. Kazali su i da im je jedan mladić iz grupe komandovao kad da krenu i kad da ustuknu. Navodno, neko od "delija" ih je gađao i flašom - navodi naš izvor.

Zatim je, kako tvrde uhapšeni, jedan od "delija" iščupao neko manje drvo iz žardinjere, zašao im iza leđa i jednog od njih udario tim drvetom po glavi.

- Drugi iz te "trojke" je, kako kažu, odgurnuo napadača sa drvetom i tada se sve utišalo. Kazali su da je na pločniku ostao da leži i zapomaže jedan navijač Zvezde, dok je drugi ćutke otišao do obližnje klupe na trgu, seo i umro. Uhapšeni mladići tvrde da ne znaju ko je u opštem metežu ubio tog mladića - navodi naš izvor.

UHVAĆEN UBICA IZ ČAČKA! Policija uhapsila dve osobe zbog ubistva navijača Crvene zvezde

Strašna serija navijačkih zločina

Septembar 2015. - Aleksandar Roganović (21), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ubijen u sačekuši u Veterniku
Jul 2015. - Vojislav M. (26) i Vladimir K. (26) ranjeni su hicima iz pištolja na Vidikovačkom vencu
Februar 2015. - Dragan Vasić zvani Gaga (41), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ranjen u blizini Zvezdinog stadiona
Novembar 2014. - Marko Ivković, navijač Zvezde, izboden nožem u tuči sa navijačima Galatasaraja u Istanbulu
Maj 2014. - Velibor Dunjić, jedan od navijača Crvene zvezde, ubijen u džipu ispred splava "Džimis" na Dunavskom keju u Beogradu
Maj 2014. - Marko Ševo (29), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, teško ranjen na Voždovcu, umro u Urgentnom centru
Oktobar 2013. - Vladimir Živković zvani Vlaja (35), pripadnik Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", ubijen u tuči na Karaburmi
Jun 2013. - Uroš Avramović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe "Hijene", ranjen na parkingu na Novom Beogradu
Jun 2012. - Dušan Grijak (24), vođa navijača fudbalskog kluba Rad, ubijen na parkingu Sava centra u Beogradu
Oktobar 2011. - Navijač Partizana Ivan Perović (20) ubijen, a Đorđe Stanojević (20) ranjen u sačekuši na Novom Beogradu

Jaćimovićevi rođaci i prijatelji tvrde da je on svim srcem voleo Crvenu zvezdu, ali da nikako nije bio huligan, niti je ikada napravio bilo kakav incident, naročito jer je i sam bio sportista.

- Aleksandar je bio student druge godine DIF-a i živeo je i studirao u Leposaviću. Bio je navijač Crvene zvezde, ali daleko od toga da je bio huligan, kako su to neki mediji preneli. On i mlađi brat su odrasli u jednoj radnoj i zdravoj porodici, u kojoj je sport važna stvar. Kao sportista i fudbaler, Aleksandar je u svoj Čačak došao da bodri klub za koji navija - kaže komšija porodice Jaćimović.

Aleksandar je inače godinama igrao fudbal za FK Čačak, a trener Boban Ječmenica ima samo reči hvale za njega.

- Bio je sportista i nije bio nasilan mladić. Nije umeo da mrzi, posebno nije mogao biti neprijatelj pristalicama Borca, u kojem je njegov mlađi brat Jovan kapiten juniorske ekipe. Aleksandar je kod nas proveo deset godina, od malih nogu, kod nas je naučio da igra fudbal. Za ovih deset godina nikad nijedan incident nije napravio, niti bilo kakav problem zbog kog bi neko mogao da uperi prst u njega i da kaže "huligan". Ne! Navijao je za Zvezdu, ali bio je pre svega sportista - ističe Ječmenica.

Inače, čitav centar Čačka je već nekoliko godina pokriven video-kamerama, koje su zabeležile sukob dve grupe mladića, pa i samo ubistvo. Snimci sa kamera pomogli su u istrazi, a u protekla dva dana ispitan je veliki broj očevidaca ovog incidenta.

Babić se tereti za teško ubistvo, a Miljković da je učestvovao u ovom incidentu.

KAKO JE UBIJEN ALEKSANDAR JAĆIMOVIĆ: Više od 30 navijača se tuklo u centru grada u 3 ujutru!

U grupi Zvezdinih navijača bilo je i nekoliko mladića iz Negotina, koji su u Čačak doputovali zbog utakmice. Utakmica Borac - Zvezda je zbog ovog zločina odložena, a navijači iz Negotina su se posle izjava datih policiji vratili u svoj grad.

Informer

Mladić (18) koji je povređen u ovom obračunu je zbrinut u bolnici i nije životno ugrožen.

- Zadobio je više uboda po telu i zadržan je na odeljenju intenzivne nege - rekla je dr Biljana Kočović, portparolka čačanske Opšte bolnice.

ZVEZDA OTKAZALA SLAVLJE! Bez obeležavanja 25. godina meča sa Bajernom

Mnogobrojni Čačani juče su dolazili na trg i odavali poštu stradalom sugrađaninu. Pored klupe na kojoj je mladić preminuo palili su sveće i ostavljali cveće. Sahrana Aleksandra Jaćimovića biće danas na čačanskom groblju. 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pedja konacno

pre 8 godina

Šta su nasilni navijači tražili,to su i .........

Furtula

pre 8 godina

Ne nasladjuj se tudjom nesrecom, nesrecnice. E, moj ti...

DR Gane

pre 8 godina

Nikad, ali nikad mi neće biti jasno kako to uzorna deca, dobri studenti i spotristi idu gradom i pevaju navijačke pesme u 3,30 ujutro dok normalan svet spava ???? Pa gde je tu bila policija da ih opomene bar za remećenje javnog reda i mira ???? A onda se desi to što se desilo i šta sad ??? Nekada nisi smeo iz kafane da ideš kući pevajući jer je policija bila tu negde i odmah smirivala i omogućavala mir i tišinu u doba kad treba da bude tišina !!!!

Djole

pre 8 godina

Policija je 150 metara od mesta gde se sukob desio ali su u Cacku poznati po svojoj sporosti kad treba da intervenisu.

racije pretresi hapsenja kao p

pre 8 godina

Sto je najgore oni su isli i navijali iz pravca policijske stanice ka centru..100m od pol.stanice!!! Eeeeej bre!!!

poka

pre 8 godina

E grehota do boga dragoga.Ako ne dobijes rak ili te zgazi neki politicar svojom meckom ,treca prilika ti je ova......malo nas trebe i ubijaju zadnjih sto godina ,sad to radimo sami.

lojevic

pre 8 godina

Ako je od boga u tom slucaju nema kukanja, jer mi srbi selimo se na nebesko carstvo u vecni zivot!videcu dali ce nas Car Lazar gore sve okupiti, ali sumnjam sve jer mnogi ce otici Josipu Brozu u to sam siguran.

Vozd

pre 8 godina

Naravno da tvrde da je ubijeni njih prvo napao, a oni se jadni branili, i sve tako naivni sasvim slucajno se nasao noz koji su poneli od kuce. Cim neko krene u grad i ponese noz, automatski da mu se sudi, pa sve i da nikog nije ni pogledao. Ej bre, sta ti ima da kreces u grad sa nozem.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija