• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

01.07.2016

17:15

(VIDEO) DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Major Mladenović odustao od samospaljivanja!

Vesti

(VIDEO) DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Major Mladenović odustao od samospaljivanja!

Podeli vest

Ispred zgrade Ministarstva odbrane dešavala se prava drama, jer je major Danilo Mladenović pretio da će da se spali u znak protesta. Posle tročasovne drame i pregovora major je odlučio da prekine protest

Posle tročasovne drame, na nagovor pregovaraca, lekar-major Vojske Srbijem Danilo Mladenović koji je ispred zgrade Ministarstva odbrane u Beogradu pretio da će se zapaliti, odlučio je da odustane od suicidne namere. 

Drama je počela kada se major Danilo Mladenović polio benzinom, nezadovoljan što nakon više pokušaja nije unapređen u viši čin, iako je kako tvrdi, stekao sve uslove za to.

 

 

On je u uniformi, pored sebe držao flašu sa benzinom i zahtevao razgovor s ministrom odbrane.

Pregovarači su razgovarali sa njim, a vojna policija obezbeđivala je mesto mogućeg incidenta...Pored zgrade Ministarstva odbrane nalazila su se vatrogasna kola i ambulantna kola VMA.

 

Kako je major Mladenović, koji je vojni lekar iz Niša, rekao novinarima, on je na ovaj način protestovao zato što je od 2011. godine želeo da bude načelnik odeljenja fizijatrije Niške bolnice što mu nije bilo omogućeno. 

Major je rekao da je protestovao već nekoliko dana ispred Ministarstva, i da je sinoć odveden na VMA, ali da se vratio ispred zgrade odlučan da istraje u svojim namerama. 

Ipak na nagovor pregovarača major je odlučio da odustane od suicidne namere....Iako je odustao od samoubistva major je govorio kako ima nameru da ostane ispred ulaza u MInistarstvo odbrane sve dok se njegov slućaj ne reši.

 - Ostajem ovde do daljneg i nemam nameru da odem. Ovde sam da branim čast srpskog oficira - istakao je Mladenović i dodao da čeka prijem kod ministra odbrane Zorana Đorđevića.

PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Postignut dogovor!

Novica Antić, predsednik vojnog sindikata Srbije, čiji je Mladenović član, kaže da je postignut dogovor sa ministrom odbrane i da će u četvrtak u 12 sati, ministar primiti vojnu delegaciju, Mladenovića i članove sindikata na razgovor o rešavanju njegovog statusa.

Nakon toga, Mladenović je otišao uz napomenu da će se vratiti ukoliko se na tom sastanku ne bude rešio njegov problem.

Ministarstvo odbrane: Nepoštovanje profesije i uniforme

Povodom protesta majora Danila Mladenovića oglasilo se Ministarstvo odbrane koje je navelo da uz "maksimalno uvažavanje svakog pojedinačnog slučaja, ministarstvo i Vojska Srbije žale za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme".

Dodaje se da je Mladenović prvobitno podneo zahtev da bude postavljen na formacijsko mesto potpukovnika u Odeljenju za infektivne bolesti VB Niš.

- Reč je o mestu načelnika Odeljenja - lekara specijaliste infektivnih bolesti. Postavljenje fizijatra na formacijsko mesto infektologa sa stručne strane ne može biti opravdano nijednim razlogom s obzirom na to da te dve specijalnosti nemaju nikakvih zajedničkih tačaka.

Posebno se mora uzeti u obzir i činjenica da je reč o mestu načelnika Odeljenja za infektivne bolesti, koji pored redovnog angažovanja treba da organizuje, kontroliše i bude odgovoran za rad te službe u VB Niš", saopštilo je ministarstvo.

Kako se tvrdi, s majorom Mladenovićem je razgovarano "desetinu puta, počev od upravnika VB Niš, preko načelnika Uprave za vojne zdravstvo MO, pa sve do Kabineta ministra odbrane i ministra odbrane lično".

- Uz svu dobru volju pretpostavljenih starešina da ga po normativno-pravnoj regulativi postave na mesto adekvatno činu i struci, a to je mesto majora fizijatra, dr Mladenović menjao je svoje zahteve. Prema poslednjem zahtevu, Mladenović traži da bude postavljen na mesto potpukovnika fizijatra, na način koji nije svojstven oficiru Vojske Srbije i pripadniku Ministarstva odbrane, koji nosi uniformu- navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, istorija ovog slučaja datira još od 2012. godine, u kojoj su sem pretpostavljenih starešina i pravnika, uključeni i psiholozi i psihijatri, koji su takođe razgovarali sa njim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
momo

pre 7 godina

Greška pri prijemu!Još jedan koji krivca traži najpre kod drugih...Na lečenje čovek hoće penziju...n

Duško

pre 7 godina

Rezervistima iz 1999 još uvek nisu isplaćene sve dnevnice, još uvek se ne znaju ubice gardista iz Topčidera, a heroji sa karaule Košare su prepušteni zaboravu.

nada

pre 7 godina

A da li je uopste zavrsio za posao koji trazi ? Svako dolazi na neku ideju nebi li postigao svoj cilj ! Imam i ja mnogo zelja ali .................. !

sljivic

pre 7 godina

dali biste majoru potencijalnom podpukovniku poverili vasu decu?\n

Hercegov Grad

pre 7 godina

Samo stranacki kadrovi mogu gore i napred! \n

gordana tarana

pre 7 godina

Spalo se spasi Srbiju.Takve labilne licnosti da lece ljude ma vodite ga u Lazu i leciti bolesnika tj.majora.

Nesto vise

pre 7 godina

Nije istina da hoce da se zapali zbog unapredjenja nego zato sto mu daju prekomandu da predje iz Niša u Požarevac, samim tim bi ga razdvojili od porodice a posao ne moze da napusti jer istu hrani tim poslom. n

Ljuba

pre 7 godina

"neto vise" za tvoju informaciju, ako se opredelio za poziv vojnog oficira, a po cinu majora vidi se da nije pocetnik, rasporedjivanje ide PO NAREDBI i vrlo retko po zelji ... to sto mu se ne svidja da ide u drugi grad je nespojivo sa pozivom oficira i profesionalnog vojnika ... ja sam to shvatio posle 6 meseci skolovanja na akademiji i blagovremeno odustao od tog poziva

rvi

pre 7 godina

Имаћете ви у Београду ускоро на стотине ратних војних инвалида,ако им се умање права,како планира ова власт.

Čitateljka

pre 7 godina

Porodična vojna penzionerka sam, živim u Nišu i jedino što mogu reći je da ne bih želela da ga sretnem ni u niškoj Vojnoj a ni u bilo kojoj drugoj bolnici, ni na bilo kojoj niškoj ulici i bilo gde i bilo kom javnom i u bilo čijem privatnom prostoru gde može da se kreće bez strogog nadzora i bez strogo kontrolisanog redovnog uzimanja njegovom psihičkom stanju odgovarajućih medikamenata.

Neko iz mase

pre 7 godina

Tebi je onda mesto na groblju, tamo ne verujem da ćeš ga sresti skoro. Sram te bilo da tako kažeš za čoveka koga ne poznaješ niti znaš kakva ga je muka pritisla.

dragan

pre 7 godina

U pravu je gospodin Sljivic. Taj covjek je psihicki bolesnik koji dize ruku na sebe, a sutra ce i na vojnike. Zbog cega? Zbog nesto para vise i karijere. pa sta mi u civilstvu treba da radimo? Da se svi spaljivamo. Njega treba pod hitno penzionisati pa neka se spaljiva gdje god hoce.

misliti o deci

pre 7 godina

Suze mi idu posle ovakvih prica ocigledno da covek nije od onih lekara koji prvo traze novac posle gledaju da te prime.Ko zna kakva ga muka naterala na ovo Nis je crna rupa sto se tice ovoga.Nije mi jasno kako cuvar zatvora i oni u misijama UNa(izuzev lekara) imaju vece plate od ovakvih ljudi

ddd

pre 7 godina

Jadan covek. Najlakse je osudjivati, ali shvatite da je ovo potez ocajnika koji 4 godine ne moze da se izbori sa birokratijom koja je u vojsci itekako prisutna, uz veze i vezice koje uz to idu.

zoki

pre 7 godina

Covek brani cast srpskog oficira time sto rwri da ce da se spali benzinom!?

jovan

pre 7 godina

odmah u penziju takvi nisu za vojsku ni da nekog vode pogotovo mladi svet

asa

pre 7 godina

Pažljivo pročitajte komentare pa će te videti nivo obrazovanja i pismenosti onih koji komentarišu a time i mogućnost da shvate dramu čoveka koji se odlučio na ovaj korak. Vojna birokratija je najgora jer se uspešno krije iza naredbi i ograničenih informacija zbog "tajnosti"

Raša

pre 7 godina

On je makar imao izbora,zavrsio je civilni fakultet i mogao je da bira (civilni ili vojni doktor). tacno je da za unapređene u viši čin treba da budeš postavljen i na formacijsko mesto višeg čina, same prekomande su u skladu sa zakonom i potrebom sluzbe,kome se to ne sviđa uvek moze da podnese zahtev za raskid radnog odnosa.Sigurno da su bili nepravedni prema njemu, ali mu otkaz nisu dali, platu u činu je primao i ovim postupkom samo je sebi obezbedio prevremeno penzionisanje. Jel ovo je veoma nepromisljen postupak koji ce samo njemu stetiti

života

pre 7 godina

Svi procenjuju njegov postupak i da li je labilna ličnost ili... Niko ne komentariše postupanje ONIH IZ VIŠIH KOMANDI KOJI NE POŠTUJU PRAVONAŽNE PRESUDE SUDA U NJEGOVU KORIST. jA MISLIM DA BI ONI MORALI DA IDU NA PREGLED U "LAZU" I DA TREBA NJIHOVE POSTUPKE ANALIZIRATI I KAŽNJAVATI IH...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija