• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

13.08.2016

19:18

ZVERI SU NA SLOBODI! Stojanović zahteva da se kazne odovorni za ubistvo srpske dece na Bistrici!

Vesti

ZVERI SU NA SLOBODI! Stojanović zahteva da se kazne odovorni za ubistvo srpske dece na Bistrici!

Podeli vest

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović zatražio je danas od međunarodne zajednice da pronadje i kazni odgovorne za ubistvo Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), kao i za teško ranjavanje Djordja Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragana Srbljaka (13) dok su se kupali u reci Bistrici kod Goraždevca

- Iako sam sprečen da prisustvujem parastosu u Goraždevcu, moje misli su danas s porodicama ubijenih Pante Dakića i Ivana Jovovića, kao i s porodicama Bograna Bukumirića, Marka Bogićevića, Dragana Srbljaka i Djordja Ugrenovića koji su pre 13 godina tog zlokobnog 13. avgusta ranjeni na Bistrici - naveo je Stojanović, a saopštio njegov kabinet.

On je kazao da su godine prošle, ali da tuga i bol nisu, a da će se svi uvek sećati ubijenih. "Njihov izlazak na reku tog vrelog avgustovskog dana nije bio opasnost po nikog, ali zločincima nije smetalo ni to što su to samo deca", naveo je Stojanović.

Zamenik kosovskog premijera je dodao da "pravda jednog dana mora biti zadovoljena, da se zločinci moraju pronaći i kazniti, a odgovornost što zločin još nije rasvetljen leži na medunarodnoj zajednici".

Danas se navršava 13. godina od ubistva dece ua Goraždevcu. Nepoznate osobe su 13. avgusta 2003. godine iz automatskog oružja pucale na decu dok su se kupala u Bistrici, za to još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Svi Albanci u okruženju znaju ko su ubice. Oni su albanski heroji jer oni drugih heroja nemaju. Svi njihovi heroji napadaju poput hijena, pucaju iz mraka u nezaštićene ljude, posebno žene i decu da bi se ponovo izgubili u tom mraku. Nemojmo da se lažemo? Niko nije odgovarao za strahovita mučenja i zverstva počinjena nad Srbima. A zločinci se veoma dobro znaju. Oni za taj svoj "umetnički" doprinos svojoj naciji primaju "tantijeme", dobijaju poštovanje od ostatka tog primitivnog čopora, koji nikada nije predstavljao uredjeno društvo niti je navikao na bolje. Srbi ne smeju da zaborave nijedan zločin počinjen od strane ovih monstruma. A onda, kada dodje vreme, potražiti ih na tačno odredjenim adresama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17