• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.10.2016

14:48

OPTUŽEN MAG IZ ZRENJANINA! Mušteriji obećao da će "udaviti veštice" za 24.000 dinara i time izlečiti njegovog sina!

Vesti

OPTUŽEN MAG IZ ZRENJANINA! Mušteriji obećao da će "udaviti veštice" za 24.000 dinara i time izlečiti njegovog sina!

Podeli vest

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je sudu optužni predlog protiv R.T. (61) iz Zrenjanina zbog sumnje da je lažnim predstavljanjem doveo u zabludu K.P. iz Mandelosa da će mu izlečiti sina tako što će "pocepati i potrgati veštice" i naveo da da mu za to plati 24.000 dinara, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu

Optužnim predlogom R. T. se tereti da je od septembra do decembra 2015. godine u Zrenjaninu izvršio krivicno dela prevare, precizira se u pisanoj informaciji zrenjaninskog tužilaštva dostavljenoj Tanjugu. 

Oštećeni K. P. je u nekoliko navrata dovodio sina na "terapiju".

U tim prilikama R. T. je "izvodio neke rituale, obučen u hodžino odelo, palio je trave i izgovarao neke molitve", navodi tužilaštvo. 

Za te usluge osumnjičeni je od K.P. naplatio 24.000 dinara.

Kada mu je K.P. posle tri meseca rekao da njegovom sinu nije bolje, osumnjičeni mu je odgovorio da je to zato što su ga „napale velike sile“, ali da mu on može pomoći, da će "zadaviti vešticu - tako što će poslati šejtanske diplomate, koji će ući u nju i pocepati je“, navodi se u optužnom predlogu.

R.T. je naveo da će za tri meseca osloboditi njegovog sina od veštice, i da je potrebno da plati 3.000 evra za tu uslugu, ali oštećeni taj novac nije dao.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17