• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.03.2017

10:42

SVI DETALJI MAFIJAŠKE EGZEKUCIJE U BUDVI: Slobodana Šaranovića ubica OVERIO U GLAVU!

Vesti

SVI DETALJI MAFIJAŠKE EGZEKUCIJE U BUDVI: Slobodana Šaranovića ubica OVERIO U GLAVU!

Podeli vest

Nakon što su plaćene ubice pre tri dana izrešetale crnogorskog "dona" Slobodana Šaranovića u budvanskom naselju, jedan od njih mu je prišao i ispalio više hitaca u glavu. Likvidatori za akciju čekali signal od naručioca ubistva

 

Ubice su bile u pripravnosti i iskoristile su priliku kada policijska patrola, koja je nadgledala Šaranovićevu zgradu, nije bila tu
Izvor iz istrage

Slobodana Šaranovića (79), koji je izrešetan u subotu uveče ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica, ubica je sa više hitaca "overio" u glavu. Prema prvim informacijama iz istrage, ubice, koje su došle iz Bosne i Hercegovine, više meseci pre zločina proučavale su Šaranovićeve navike i samo čekale signal naručioca kada da ga likvidiraju.

Kako navode u crnogorskoj policiji, Šaranović je u subotu po podne bio u Rafailovićima i posle toga se svojim blindiranim BMW-om vratio u Budvu.

KRVNA OSVETA! MAFIJAŠKI RAT DO ISTREBLJENJA! Slobodan Šaranović likvidiran zbog ubistva Nikole Bojovića!

- Vraćajući se, telefonom je iz automobila pozvao suprugu, koja je tog popodneva doputovala avionom iz Beograda. Vozilo je parkirao u uličici iza zgrade u kojoj stanuje. Ubice su bile u pripravnosti i iskoristile su priliku kada policijska patrola, koja je redovno nadgledala Šaranovićevu zgradu, nije bila tu - objasnili su u crnogorskoj policiji.

Informer

Tražio od policije pištolj

Iako se Slobodan Šaranović svuda kretao bez telohranitelja i išao pešice do centra Budve, ipak je znao šta mu se sprema, pa je nedavno od policije tražio dozvolu da nosi pištolj.
- Ubrzo nakon što je izašao iz zatvora u Spužu, Šaranović je tužilaštvu i policiji prijavio da je nepoznati mladić planirao da ga ubije. On je tada ispričao da mu je na ulici u Budvi prišao mladić, uperio u njega pištolj i rekao mu da ima zadatak da ga ubije, ali da to neće uraditi. Ipak, kada je obavestio policiju, Šaranović nije izneo sumnje ko je unajmio mladića za njegovu likvidaciju, već je policajcima objasnio da zna ko je poslao ubicu, ali da će on sam to rešiti. Ubrzo je i podneo zahtev da mu se odbori nošenje oružja - kaže sagovornik Informera blizak istrazi.

Čim je, navode izvori iz policije, Šaranović izašao iz automobila i pošao ka ulazu, likvidatori su mu se lagano svojim vozilom približili iza leđa.

- Jedan od ubica je sedeo na zadnjem sedištu i kroz otvoren prozor ispalio je rafal iz automata u leđa Šaranoviću, koji je pao na trotoar. U tom trenutku je, prema dokazima pronađenim na mestu zločina, suvozač izašao iz automobila, prišao Šaranoviću i overio ga sa više hitaca u glavu. Šaranović nije imao nikakvu šansu da preživi atentat - kažu u crnogorskoj policiji.

Inače, Šaranović, koji je važio za jednog od crnogorskih "donova", ubijen je preko puta prodavnice koja ima kamere, ali one nisu snimile ubistvo, jer su postavljene pod uglom kojim se snima samo trotoar ispred trgovine, što dodatno ukazuje da su ubice odlično isplanirale čitav napad.

Sasvim je interesantno da je Slobodan Šaranović likvidiran samo nekoliko dana nakon što je Miloš Vojnović, jedan od optuženih članova Šaranovićevog klana, priznao u Specijalnom sudu u Beogradu da je Slobodan naručio ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića sa kojim je Crnogorac u krvavom ratu od 2009. godine.

Inače, rat je počeo zbog droge, a u tim obračunima ubijen je Slobodanov brat Branislav Šaranović, zatim njihov kum Danilo Radonjić i njegov sin Slobodan, posle čijeg nestanka su i počele likvidacije. Dok je s druge strane u mafijaškim obračunima Luka Bojović izgubio brata Nikolu i nekoliko saradnika.

Sahranjen u porodičnoj grobnici

Slobodan Šaranović je sahranjen juče u selu Ždrebaonik kod Danilovgrada. U porodičnoj grobnici je sahranjen i njegov brat Branislav, koji je oktobru 2009. godine u Beogradu likvidiran u ratu klanova Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića u kojem je više osoba izgubilo život.

- Pretpostavlja se da je to priznanje bilo signal ubicama da likvidiraju Šaranovića. Teško je ne poverovati da ovaj zločin nije krvna osveta Luke Bojovića za ubistvo njegovog brata Nikole, za koje je kao naručilac bio optužen Slobodan Šaranović - naveli su u policiji.

Podsetimo, Slobodan Šaranović, koji je skoro tri godine proveo u pritvoru zatvora u Spužu zbog sumnje da je organizovao grupu koja je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda ubila Nikolu Bojovića, pušten je da se brani sa slobode početkom decembra prošle godine. Šaranovićev klan su sačinjavali Miloš Vojnović, Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, koji je u beogradskom Specijalnom sudu označen kao direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
uzicanin

pre 7 godina

Brate moj u tuđini,nadam se da ce uskoro pravda biti poravnata i sa ostalim dusmanima što uzese život našem neduznom bratu

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija