• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

15.03.2017

18:17

ŠOKANTAN SLUČAJ PREVARE U NOVOM SADU! Dala gatari 47.000 evra da bi joj ćerke zatrudnele, od muke pokušala da se ubije!

Vesti

ŠOKANTAN SLUČAJ PREVARE U NOVOM SADU! Dala gatari 47.000 evra da bi joj ćerke zatrudnele, od muke pokušala da se ubije!

Podeli vest

Naivna Novosađanka (56) lažnoj vidovnjakinji Katarini A. (41) dala 47.000 evra u novcu i nakitu da joj skine crnu magiju i pomogne da joj ćerke zatrudne. Kad je prevara otkrivena, gatara uhapšena, a nesrećna žena probala da se ubije

Naivna pedesetšestogodišnja žena iz Novog Sada dala je čak 47.000 evra gatari Katarini A. (41) da joj skine crnu magiju i pomogne da joj ćerke zatrudne!

Nesrećna žena je za godinu dana lažnoj isceliteljki koja joj se predstavila kao "Vidovita Katarina" dala gotovo sve vredno iz kuće! I ko zna koliko bi ta agonija trajala da ćerke prevarene žene nisu uočile da im iz kuće nestaje ušteđevina i porodični nakit. Majka im je ubrzo priznala šta se dešava, a slučaj je prijavljen policiji, koja je odmah uhapsila Katarinu A. i njenog supruga, koji je takođe učestvovao u prevari. Međutim, naivna Novosađanka, kada je shvatila da je prevarena, pokušala je da se ubije, a zatim je u nervnom rastrojstvu završila na psihijatriji.

SVEKRVA JELENE MARJANOVIĆ GATALA I U SUDNICI! Ženi u policiji rekla da ima CISTU - I POGODILA!

Sve joj verovala

Dala sve iz kuće
Prevara otkrivena kada su ćerke nesrećne žene primetile da im iz kuće nestaje ušteđevina i porodični nakit

Cela priča počinje pre oko godinu dana, kada je očajna žena, u želji da joj ćerke zatrudne, preko oglasa potražila pomoć "Vidovite Katarine".

- Katarina je svojoj žrtvi odmah rekla da je na nju bačena crna magija i da zato ćerke ne mogu da joj ostanu u drugom stanju. U startu joj je naglasila da je "skidanje čini" dugotrajan proces, da će je koštati i para i vremena, ali da "sve može da se sredi". Davala joj je neku "čudotvornu vodicu" sa izvora iz Bosne i Hercegovine i savetovala je da to tajno daje ćerkama uz neke amajlije. A sve je to koštalo... - kaže izvor Informera iz policije upoznat sa ovim slučajem.

Dug proces vraćanja para

Prema rečima našeg sagovornika, prevarenu i opljačkanu ženu sada pred sudom čeka dugotrajan i mukotrpan proces povraćaja novca i nakita.
- Novac i nakit, koji je dala svojom voljom, moći će da joj bude vraćen tek posle pravosnažne presude, ako sud tako odluči - objašnjava naš izvor iz MUP.

 


Da bi zadobila poverenje svoje naivne žrtve, Katarina A. je pribegla perfidnoj prevari koju je organizovala sa svojim suprugom (42).

Perfidna prevara
Katarina tajno saznavala detalje iz života nesrećne žene, a onda joj ih "otkrivala" i tako je ubedila da je "vidovita"
Izvor Informera iz MUP

- Katarinin muž je poput špijuna sakupljao detalje iz života nesrećne žene, sitnice koje se nisu mogle tek tako otkriti. Potom je Katarina sve te pikanterije na seansama saopštavala svojoj žrtvi, uveravajući je da joj se to "javlja u kartama". Tako je uspela da je ubedi da je "stvarno vidovita" i potpuno zadobila njeno poverenje - otkriva naš sagovornik i objašnjava da se naivna žena potpuno upecala na prevaru:

Public

Najveće prevare "magova"

* Doktorki Svetlani Stanojević (58) iz Leskovca pre dve godine javila se izvesna "Vidovita Marijana" iz Novog Sada, koja joj je poslala poruku da joj je ćerka pod "crnom magijom" i da će izvršiti samoubistvo, a da samo ona može da joj pomogne. Doktorka iz Leskovca joj je najpre uplatila 14.600 dinara, ali je "Vidovita Marijana" zahtevala još 600 evra, nakon čega je Svetlana slučaj prijavila policiji.
* Navodni "beli mag" Drago Mitrović iz okoline Bijeljine osuđen je pre nekoliko godina u tadašnjem Okružnom sudu u Novom Sadu na četiri godine robije, jer je od svoje tetke Danice i teče Save Prodanovića iznudio 427.000 evra
* Major u penziji M. L. (70) iz Bačkog Gradišta skoro 12 sati je pretio da će se razneti bombom jer je od lokalne vračare dobio informaciju da ga supruga V. L. (75) vara s nekim od žitelja tog mesta.

- Počela je slepo da veruje Katarini, bila je uverena da ona zaista može da skida crnu magiju i da joj izleči ćerke. Bespogovorno je sledila sva njena uputstva i davala joj sve više novca. Najpre joj je dala celu ušteđevinu iz kuće, a kada više nije imala para, donosila joj je i porodični nakit. Potom je čak počela i da se zadužuje kod prijatelja. Srećom, njene ćerke su primetile da im se porodična ušteđevina istopila, da iz kuće nestaju pare i nakit, pa su pritisle majku da objasni šta se događa. Ona im je na kraju sve priznala i obaveštena je policija, koja je odmah uhapsila Katarinu i njenog muža - kaže naš izvor.

Nervno rastrojstvo

Međutim, tu nije kraj mukama nesrećne pedesetšestogodišnjakinje iz novosadskog Novog naselja.
- Kada je shvatila šta je učinila i koliko je naivna ispala, očajna žena je pokušala da se ubije. Ostavila je čak i oproštajno pismo. Srećom, sprečena je u toj nameri, ali je u nervnom rastrojstvu prebačena u psihijatrijsku bolnicu, gde se i dalje oporavlja - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se zbog delikatnosti slučaja identitet prevarene žene čuva u strogoj tajnosti.

"Vidovita Katarina" najverovatnije će odgovarati za teško delo prevare (Član 208, Stav 4), za koje je zaprećeno od dve do deset godina zatvora. Takođe, na teret bi moglo da joj se stavi i krivično delo nadrilekarstva i nadriapotekarstva (Član 254), za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.
- Osumnjičenoj K. A. stavlja se na teret da je dovela u zabludu oštećenu, zloupotrebljavajući njenu situaciju, nakon što joj se ova javila na oglas objavljen u štampanim tabloidima i elektronskim medijima - izjavio je Saša Simić, inspektor kriminalističke policije Policijske uprave u Novom Sadu.

SUROVA INTERNET PREVARA! Devojčice unakažene, hakeri u igricu sa vilama ubacili pravila opasna po život!

Vračare love uglavnom očajne i neobrazovane

Psiholog Aleksandar Kontrić kaže da osobe koje je moguće prevariti na ovakav način obično imaju manjak obrazovanja.
- Nije dovoljno samo da osoba bude očajna, pa da poveruje u reči nekog maga ili gatare. Neophodno je da ima i posebnu crtu, koja je nagoni da veruje u čuda čak i onda kad je i više nego jasno da su ona nemoguća. Teško da ćete naići na takvu ličnost u porodicama gde se gaji racionalni stil razmišljanja, ma u kako bezizlaznoj situaciji se ona našla - objašnjava Kontrić.
Psihoterapeut Marko Braković ističe da klijentelu vračara i gatara mahom čine očajni, neobrazovani i naivni ljudi.
- Ukratko, to su obično osobe koje nemaju mentalnog kapaciteta da se suoče sa problemom u kom su se našle i prevaziđu ga - objašnjava Braković.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sargarepac

pre 7 godina

Izvini ali da nije imala ne bi joj ni dala...zasto uvek glupi ljudi imaju dosta para?\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17