• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 021.rs

29.05.2017

20:43

DEČAK TEŠKO POVREĐEN U EKSPLOZIJI! Mesna zajednica organizovala proslavu slave i OSTAVILA PIROTEHMIKU U DVORIŠTU ŠKOLE!

Vesti

DEČAK TEŠKO POVREĐEN U EKSPLOZIJI! Mesna zajednica organizovala proslavu slave i OSTAVILA PIROTEHMIKU U DVORIŠTU ŠKOLE!

Podeli vest

Jedno dete je teže, a nekoliko njih lakše povređeno u incidentu koji se prošlog petka dogodio u dvorištu Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu

Incident se dogodio u pre nekoliko dana, ali je o njemu javnost obaveštena tek danas.

Učenici Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu, pretežno osmog razreda, zatekli su prošlog petka u toku popodnevne smene pirotehnička sredstva u dvorištu škole, u kojem je prethodne večeri na sportskom terenu organizovana proslava opštinske slave, Spasovdana.

 
Mesna zajednica organizovala je proslavu slave, sa nastupima muzičara Saše Matića i Amadeus benda. 
 
- U zaista izuzetnoj atmosferi koju su priredili ovogodišnji izvođači uživalo je više od sedam hiljada ljudi. Prema rečima organizatora koncerta Mesne zajednice Čurug, sve je proteklo u najboljem redu - navodi se u kratkom izveštaju sa ovog događaja na zvaničnom sajtu opštine Žabalj, kojoj pripada Čurug.
 
Međutim, da posle proslave nije sve proteklo u najboljem redu potvrđuju za 021 u Dečijoj bolnici, gde je u petak primljen petnaestogodišnji S. Š sa opekotinama lica i vrata, a koji se i dalje nalazi na Odeljenju plastične i rekonstruktivne hirurgije. On se, kako je rečeno za naš portal, ne nalazi u životnoj opasnosti.
 
S obzirom na to da niko od osoblja škole, kao ni organizatori proslave - Mesna zajednica Čurug, nisu uklonili pirotehnička sredstva korišćena za slavlje, deca su u popodnevnoj smeni, u toku velikog odmora, prišla pirotehnici i pokušala da je upale. To su i uspeli i doveli do incidenta.
 
Na terenu su bili policija i protivpožarna inspekcija, a o svemu je u ponedeljak obaveštena i prosvetna inspekcija opštine.
 
- Policija iz Žablaj intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o svojim saznanjima izvestiće Sektor za vanredne situacije MUP Srbije i nadležno tužilaštvo - kažu za 021 u MUP-u.
 
Zbog čega niko nije uklonio pirotehniku iz dvorišta nije poznato. 

Naime, u Mesnoj zajednici Čurug niko od članova nije bio prisutan, a direktorka osnovne škole je bila na sastanku. U školi su nam poručili: "Ajde, sada doviđenja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija