• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.J.

15.07.2017

18:04

SINIŠA I NENAD: AMERIKANCA NISMO NI PRSTOM PIPNULI! Evo kako nam se letovanje na Zakintosu pretvorilo u PAKAO!

Vesti

SINIŠA I NENAD: AMERIKANCA NISMO NI PRSTOM PIPNULI! Evo kako nam se letovanje na Zakintosu pretvorilo u PAKAO!

Podeli vest

Kada su nam stavljene lisice na ruke, nismo mogli da verujemo šta se događa. Umesto da se odmaramo i zezamo, mi smo ni krivi ni dužni bili u pritvoru šest dana, ispričali su Nenad Jovanović (22) i Siniša Petrović (22), koji su oslobođeni optužbi za ubistvo Amerikanca

Kada su nam grčki policajci stavljali lisice na ruke u vili u Laganasu na Zakintosu, počeli smo da gubimo vazduh i da se gušimo! Znali smo da smo nevini i da nismo ni pipnuli nastradalog Amerikanca Bakarija Hendersona. Ipak, kada smo bačeni u zatvor, osećaj stravične bespomoćnosti nas je sve obuzeo. To nikada nećemo zaboraviti.

Ovako za Informer započinju priču Nenad Jovanović (22) iz Rečica i Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka, koje je grčki sud uz kauciju pustio iz pritvora. Utvrđeno je da oni 7. jula nisu učestvovali u tuči na Zakintosu kada je nastradao Amerikanac Bakari Henderson (22).

Prvo u crkvu

Jovanovića i Petrovića, koji su juče ujutru doleteli iz Grčke, dočekali smo u jutarnjim časovima u Prokuplju nedaleko od njihovih rodnih sela. Oni kažu da su pre susreta sa reporterom Informera bili u Crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju da mu se zahvale na pomoći.

- Samo kada smo dotakli srpsko tlo... Jedva čekamo da stignemo kući. Sad mi se plače od sreće, a kada se setim zatvora počinje užasna jeza da me hvata - priča Siniša.
Nenad i Siniša se prisećaju kako je kobna tuča počela i navode da su sve ostale uhapšene Srbe upoznali tek u pritvoru:

PRVA ISPOVEST SRPSKE KONOBARICE ZBOG KOJE JE DOŠLO DO UBISTVA NA ZAKINTOSU: Slikala sam se s crncem, a onda je prišao Srbin i POČEO JE PAKAO!

- Tuča je izbila u tom kafiću i nastao je haos. Nije se znalo ko koga tuče, a ko razdvaja zavađene momke. Mi nikog nismo ni pipnuli, a kamoli tukli do smrti. Nakon tog kobnog izlaska vratili smo se u vilu gde smo bili smešteni. Posle toga ceo dan smo se kupali i tek oko 19 sati grčka policija je došla da nas obavesti da moramo da dođemo na informativni razgovor.

Prema rečima Nenada Jovanovića, nakon tog razgovora oni su odvedeni u pritvor i tada se njihovo letovanje pretvorilo u pakao.

Srbi u pritvoru

Petorica uhapšenih prebačeni su u zatvore širom Grčke. Izbacivač iz bara Amir Omerčić (32) prevezen je u zatvor u Atini, grčki barmen Jorgos Skijadopulos (34) isporučen je u okružni zatvor u gradu Patriji, dok su Nemanja Petrović (18), Miloš Ilić (18) i Stefan Stojanović (21) pritvoreni u maloletnički zatvor u Avloniju. Milošu Seniću (25) produžen je pritvor na Zakintosu i on će nakon njegovog isteka biti prebačen u jedan od ovih zatvora.

- Grčka policija je izuzetno korektna, ali zamislite da se nađete u toj situaciju. Vrtelo mi se u glavi. Nisam mogao da dišem. Prosto mi se činilo da sanjam i da ne mogu da se probudim iz košmara. Kada su nam dozvolili da zovemo roditelje i kada sam čuo poznat glas, izgubio sam snagu i slomio se - kaže Nenad.

Obojica se slažu da je ovo za njih bilo najgore životno iskustvo i da im je jedino porodica dala podršku i motiv da izdrže.

- Da nije bilo roditelja koji su došli, ne bismo sigurno izdržali. Kroz glavu ti u tim trenucima prolazi svašta i prosto ne znaš šta da radiš. Najteže padaju ona četiri gola zida ćelije. U stranoj si zemlji, ne znaš šta te snašlo... Znaš da nisi kriv i čekaš da pravda dođe, ali se opet bojiš jer je sve neizvesno - prenosi Siniša svoje utiske.

Pomoć prijatelja

On dodaje da je konačno istraga utvrdila, nakon detaljnog pregleda svih snimaka, da nisu učestvovali u ubistvu i da su potpuno nevini.

youtube.com

- Sinišin otac je zajedno sa advokatom čitavih devet sati gledao sve snimke. Kada je utvrđeno da smo nevini, samo zahvaljujući prijatelju kojeg je u Grčkoj pronašao Sinišin otac, a koji je poreklom iz Srbije, uplaćena nam je kaucija i mi smo pušteni. Najvažnije posle svega je da se potvrdila naša nevinost, a na suđenje ćemo ići kao svedoci - kaže Nenad, koji žuri kući jer mu je rođendan.

(FOTO) STIGLI KUĆI IZ GRČKOG ZATVORA! Ovo su prve izjave dvojice mladića koji su optuženi za UBISTVO NA ZAKINTOSU!

Siniša i Nenad apeluju na državu da pomogne našim momcima koji su ostali tamo, jer im je sada potrebna svaka pomoć. Oni su dodali da će verovatno biti pušten i Miloš, čiju je sestru prvo američki državljanin udario, jer se na snimcima vidi da ni on nije učestvovao.

Ranković sutra na saslušanju

Advokat Dušana Rankovića Zora Dobričanin Nikodinović kaže da će njen klijent biti saslušan danas (subota) pred istražnim sudijom jer joj je potrebno dodatno vreme kako bi se upoznala sa predmetom, na šta po zakonu ima pravo.
- Odmah sa aerodroma otišla sam u policiju i skoro tri sata sam razgovarala sa Dušanom i pripremala odbranu. Odnos policajaca i prema njemu i prema meni je bio fenomenalan. Zajedno sa grčkim kolegom koji je od prvog dana u ovom postupku sarađujem i pripremamo odbranu - dodala je ona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dare

pre 6 godina

Potpuno nevini a platili kauciju? Kaucija sluzi da se branis sa slobode... otkad to svedoci plaćaju?

zora

pre 6 godina

Ako su oslobodeni optuzbe zasto su platili kauciju?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17