• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

23.09.2017

14:48

DNK TRAG OTKRIO UBICU POŠTARA POSLE 15 GODINA! Policija rasvetlila svirepo ubistvo u Zemunu iz 2002. godine!

Vesti

DNK TRAG OTKRIO UBICU POŠTARA POSLE 15 GODINA! Policija rasvetlila svirepo ubistvo u Zemunu iz 2002. godine!

Podeli vest

Milan Dokić (54) je 2002. pucao u leđa i vrat poštaru Sretenu Anđelkoviću (54) i oteo mu torbu sa penzijama. Tek sad, savremenom metodom obrade DNK traga, obezbeđen je čvrst dokaz da se Dokić uhapsi

 

Beogradska policija uhapsila je u četvrtak Milana Dokića (59) zbog sumnje da je 2002. ubio poštara Sretena Anđelkovića (54) i oteo mu torbu sa penzijama u ulazu jedne zgrade u Zemunu! Dokić je od početka istrage bio sumnjiv, a pre 15 godina je pao i na poligrafu. Međutim, tek sad, pomoću nove i savremene metode obrade DNK tragova sa mesta zločina, obezbeđen je čvrst dokaz za njegovo hapšenje!

Serija rešenih "zaboravljenih" slučajeva

* 30. avgust 2017. - Đorđe Mijajlović (36) i Igor Jovanović (39) uhapšeni su zbog sumnje da su u oktobru 1998. ubili Dragomira Kalenića iz Bariča kod Beograda.
* 4. maj 2016. - Raspisana je međunarodna poternica za Albancem Ihljamom Šabanijem (50), državljaninom Makedonije, zbog sumnje da je 20 godina ranije ubio beogradskog inspektora Dragana Radišića (34). Inspektor je ubijen 1. februara 1996. u ulazu zgrade u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, gde je živeo.
* 28. jul 2015. - Boris Stevanović, bivši pripadnik JSO, uhapšen pod sumnjom da je 12. maja 2000. na Novom Beogradu, u prostorijama firme "Bejs internešenel", ubio Nenada Bukinca (41), njegovu suprugu Penelopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (38). Za ovaj zločin Viši sud u Beogradu ga je prvostepeno osudio na 40 godina.
* 11. jun 2015. - Uhapšena braća Marko (34) i Milan Jovanović (41) zbog sumnje da su 6. maja 2001. u stanu na Južnom bulevaru u Beogradu masakrirali Živku Lakić (70). Oni su nakon ubistva leš ubijene uvili u čaršav, ostavili je na krevetu, a onda opljačkali dragocenosti iz njenog stana i pobegli.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Dokić je u trenutku zločina stanovao u zgradi u kojoj je poštar ubijen i odmah je saslušan kao osumnjičeni. Međutim, u nedostatku dokaza ubrzo je oslobođen.

- Poštar Sreten Anđelković ubijen je 25. decembra 2002. godine u hodniku zgrade u Prvomajskoj ulici broj 2. Nesrećni čovek je kobnog dana dostavljao penzije. Neposredno pre nego što je ubijen, u susednoj zgradi ga je jedna žena, kojoj je doneo penziju, zadržala na kafi - priča sagovornik Informera blizak istrazi.

Anđelković je potom došao do zgrade broj 2, gde ga je sačekao Dokić.

- On je iz pištolja najpre upucao poštara u leđa, a onda u vrat. Kada je Anđelković pao, smrtno ranjen, Dokić mu je s ramena strgao torbu, u kojoj je bilo 230.000 dinara i veći broj kartica za brojeve mobilnih telefona i dopuna za mobilne. Nakon toga Dokić je pobegao, a stanari koji su čuli pucnje pozvali su policiju i Hitnu pomoć - objašnjava naš sagovornik.

U policiji kažu da je u zgradi još tada bio video-nadzor, ali da kamera nije snimala.

- Odmah nakon ubistva poštara saslušani su skoro svi stanari zgrade i neki od njih su izjavili da im se učinilo da su neposredno pre pucnjave čuli Dokićev glas. On je brzo lociran i priveden kao glavnoosumnjičeni. Dokić je tada pao na poligrafu. Nažalost, zbog nedostatka čvrstih materijalnih dokaza koji bi pokazali da je upravo on ubio poštara, osumnjičeni je tada pušten - navodi naš izvor.

Međutim, s napretkom nauke i tehnologije, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u međuvremenu počelo da sređuje i objedinjuje baze podataka sa tragovima DNK uzetih tokom uviđaja svih zločina prethodnih godina. Takođe, uvedena je i nova metoda upoređivanja otisaka prstiju, a sve to je u poslednjih nekoliko godina rezultiralo rasvetljavanjem skoro zaboravljenih zločina, koji su se dogodili još krajem prošlog veka.

- Tako je pomoću nove tehnologije obrade DNK tragova nedvosmisleno utvrđeno da je Dokić pucao u poštara Anđelkovića i oteo mu torbu. Kad je u četvrtak uhapšen, on je ponovo podvrgnut poligrafskom testiranju i opet je pao - kažu u policiji. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17