• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.11.2017

11:43

PRED SUDOM NJIH 17! A, još osam Šarićevih saradnika u bekstvu!

Vesti

PRED SUDOM NJIH 17! A, još osam Šarićevih saradnika u bekstvu!

Podeli vest

Nakon što su se prošle semice posle gotovo šest godina skrivanja Specijalnom sudu u Beogradu predala još dva saradnika Darka Šarića, u bekstvu je ostalo još njih osam, od ukupno 25 optuženih za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu na čelu sa Šarićem

Neki od njih su već osam godina u bekstvu od 2009. godine, dok su neki kraće u zavisnosti kada je protiv njih pokretan krivični postupak, ali im se svima sudi u odsustvu po jedinstvenoj optužnici i protiv svih su na snazi interpolove poternice.

Goran Soković u bekstvu je od 2009. godine kada je i pokrenuta prva akcija hapšenje ove grupe u Beogradu i Urugvaju zapenom oko 2,1 tone kokaina. On je se tereti kao suorganizator ove grupe uz Šarića.

U bekstvu su i Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Milan Milovac, Rodoljub Radulović poznatiji kao Miša banana, Marko Račić i Vladimir Račić.

Pred sudom je trenutno 17 optuženih od kojih su pored Šarića u pritvoru još dvojica optuženih koji su predali prošle sedmice - Nebojša Sretenović i Petar Obradović, dok se ostali brane sa slobode.

Trojica optuženih su svedoci saradnici koje čuva policija - Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Sa slobode se brane Željko Vujanović, Darko Tošić, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stoiljković, Marko Dabović, Mihailo Ðoković, Miloš Nikolić i Mirko Knežević.

Neki od njih su položili jemstva, dok je drugima pritvor ukinut bez toga.

Šariću međutim sud ne odobrava odbranu sa slobode, jer je i sam bio u bekstvu četiri godine do predaje u martu 2014. godine.

U ovom slučaju njih devetorica su ranije priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom za organzovani kriminal prema kojima su osuđeni na zatvorske kazne i oduzimanje imovine proistekle iz trgovine drogom.

To su Dragan Labudović, Boris Laban, Miodrag Aleksandar, Mirko Miodragović, Miloš Pandrc, Nikola Pavlović, Dejan Rakić, Marko Vorotović i Miloš Krpović.

Sledeće suđenje Šarićevoj grupi zakazano je za 30. novembar, kada se očekuje da svoje odbrane iznesu novopridošli Sretenović i Obradović, koji su juče samo kratko izjasnili da nisu krivi.

Šarićevoj grupi se ponavlja suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih šest optužnica, kojom se terete za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

BEŽAO POLICIJI ŠEST GODINA! PAO ŠARIĆEV SARADNIK! Nebojša Sretenović se predao u Kragujevcu!

Prvu prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne ukinuo je Apelacioni sud prošle godine i naložio ponavljanje suđenja.

Na početku ponovljenog suđenja Šarić i svi ostali su negirali dela za koja se terete, dok je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama i predloženim dokazima.

DESETAK OPTUŽENIH JE JOŠ U BEKSTVU! Predao se još jedan Šarićev saradnik - Petar Obradović!

Bojan Stanojković, Darko Gazdić i Aleksandra Mašić su pravosnažno oslobođeni optužbi u tom procesu, jer je Apelacioni sud u odnosu na njiih potvrdio prvostepenu presudu.

Šarić se predao srpskim vlastima 18. marta 2014. godine od kada se nalazi u pritvoru. Pre toga je od početka postupka u oktobru 2009. godine, bio u bekstvu.

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji "Balkanski ratnik".

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Šarić i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17