• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. V.

26.11.2017

12:04

SRAMOTA! Ubili čoveka, pa ga mrtvog optužuju za izazivanje nesreće!?

Vesti

SRAMOTA! Ubili čoveka, pa ga mrtvog optužuju za izazivanje nesreće!?

Podeli vest

Milun Dimitrijević (48) iz sela Dobrače kod Arilja poginuo je u noći između četvrtka i petka u mestu Latvica kada je na njegov 'punto' na magistralnom putu Arilje - Ivanjica naleteo 'pasat' u kome su bila trojica mladića

Prvi rezultati istrage saobraćajne policije ukazivali su na to da je za udes kriv vozač 'pasata' koji se, na putu na kome je ograničenje brzine 50 km/h kretao brzinom većom od 200 kilometara na sat! Očevici su ukazivali i na sumnju da je do sudara došlo usled trke u kojoj je učestvovao i jedan džip marke 'BMW'! Takođe, policajci koji su radili uviđaj okupljenim građanima rekli su da je vozač 'pasata' koji je u sudaru lakše povređen bio 'ili pijan ili teško drogiran' (to je svojim ušima sticajem okolnosti čuo i jedan od urednika Informera) i da mu je krv uzeta i poslata na analizu. 

Zataškavanje krivice
"Preko noći u spisima iz istrage nestalo sve što ukazuje na sumnju da je za udes kriv sin lokalnog moćnika koji je vozio brzinom od 200km/h"

Saobraćajci su članovima porodice Dimitrijević preneli i da je sa sigurnosne kamere sa obližnje hladanjače skinut snimak na kome se vidi džip 'BMW' koji se navodno neposredno uoči sudara pri ogromnoj brzini mimoišao sa 'pasatom'!

Međutim, kako saznajemo, samo dan kasnije u spisima iz istrage nigde se ne spominje da se 'pasat' kretao brzinom većom od dozvoljene, ne navodi se da je krv vozača uzeta na analizu i uopšte se ne spominje treći automobil - džip 'BMW''!?! Umesto svega toga u zapisniku stoji da je mogući razlog udesa to što se pokojni Milun Dimitrijević nepropisno sa sporednog puta uključivao na magistralu!?! Ali, kako je to uopšte moguće, ako se zna da je u trenutku udesa Milunov 'punto' bio u svojoj, desnoj traci?! Dakle, vozač 'pasata' Miluna je sustigao i u direktnom sudaru ubio tako što je prešao u suprotnu kolovoznu traku! O silini udarca i brzini kretanja dovoljno govori činjenica da je od 'punto' odbačen više od 100 metara dalje od mesta sudara!

Da čitava stvar bude sumnjivija, u lokalnim medijima, a nedugo potom i na internet portalima beogradskih dnevnih novina objavljena je vest u kome se pokojni Milun optužuje za izazivanje nesreće!?!

Ukazujemo i na činjenicu da je 'pasat' koji je izazvao sudar vozio sin lokalnog moćnika i da su sa njim u automobilu bila još dvojica sinova iz imućnih i uticajnih porodica. Sva trojica su, inače, u Arilju i okolini poznati kao problematični i nasilni.

Pokojni Milun Dimitrijević (48) iza sebe je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, bio je pošten, porodičan čovek koji je živeo od svog rada, a stradao je dok se vraćao sa posla.

Informer će insistirati na utvrđivanju pune istine o ovom udesu. Nećemo dozvoliti da lokalni moćnici zataškaju slučaj i da za šaku evra omoguće siledžijama da se izvuku nekažnjeno. Apelujemo na nadležne u saobraćajnoj policiji da strogo u skladu sa zakonom utvrde sve činjenice i kazne krivce.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija