• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2017

13:18

APELACIONI SUD: ​Pravosnažna optužnica protiv Anđusa za iznudu, sledi suđenje!

Vesti

APELACIONI SUD: ​Pravosnažna optužnica protiv Anđusa za iznudu, sledi suđenje!

Podeli vest

Optužnica protiv televizijskog novinara Dejana Anđusa, kojom se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena, postala je pravosnažna pošto je ju potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, pa se uskoro očekuje zakazivanje suđenja

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je Apelacioni sud potvrdio rešenje Višeg suda kojim je u novembru potvrđena optužnica od 2. avgusta protiv Anđusa.

- Po nalaženju Apelacionog suda pravilan je zaključak prvostepenog suda da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo koje je predmet optužbe - navela je Piljić.

Dodala je da zbog toga, prema stavu suda, nije potrebno dalje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice i da nije potrebno da se istraga dopuni, kao i da ne postoje razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanja optužbe.

Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.

Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.

Prema pisanju medija Anđus je nakon hapšenja osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Anđus se branio ćutanjem, odnosno nije iznosio svoju odbranu, a mogućnost da u prisustvu javnosti iznese odbranu imaće na početku suđenja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ines

pre 6 godina

Sta je Andjus mislio, da ce se izvuci tek tako sa svojim pokvarenim potezom iznude novca, itekako treba u zatvor.

antun

pre 6 godina

koja iznuda nema ni u babe dzabe kad su se dogovarali sto doticni gospodin se saglasijo a kad treba procenat platit onda je to iznuda

Dzoni

pre 6 godina

Svako treba da snosi odgovornost za svoja dela, ako je kriv treba ga osuditi...

Nedeljko

pre 6 godina

Dosao je i ovaj slucaj na red, sada ce se sve rascistiti.

FOLKAO

pre 6 godina

Bruka novinarska, reketaš, što je posejao neka požanje, zatvor.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17