• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2018

14:19

VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšeno 16 osoba zbog privrednog kriminala!

Vesti

VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšeno 16 osoba zbog privrednog kriminala!

Podeli vest

U više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana, uhapšeno je 16 osoba osumnjičenih da su od 2013. godine do danas počinili više koruptivnih i drugih krivičnih dela, dok su protiv još 42 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku

Sumnja se da su oni izvršenjem krivičnih dela budžetu Srbije i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli materijalnu štetu od oko 800.000 evra, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osumnjičenima, koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Pančevo, Kruševac, Bor, Valjevo, Kragujevac, Novi Pazar i Sremska Mitrovica, na teret se stavljaju zloupotreba službenog položaja, davanje mita, poreska utaja, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, falsifikovanje službene isprave i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

U saopštenju se navodi da su među uhapšenima ovlašćeno lice preduzeća "Soko interprodukt", odgovorno lice preduzeća "Ratatouille" iz Pančeva, vlasnik agencije za ketering "Jelena & White symphony", odgovorno lice zanatsko molerske radnje "Panelan" u Pančevu, odgovorno lice agencije "Vision media", ovlašćeno lice preduzeća "Eurosicam plus", kao i odgovorno lice preduzeća "Stojković prevoz plus".

Među 42 osobe protiv kojih su podnete krivične prijave u redovnom postupku su policijski službenik, četiri carinska službenika, odgovorno lice Narodnog univerziteta Mali Iđoš u Lovćencu, odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda Melenci", funkcioner saveta Mesne Zajednice "Zlot", v.d. odgovornog lica JKP "Higijena Zaječar", kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograd

pre 5 godina

Verovatno vecina su crnogorski "biznismeni",alu ce uskoro izaci iz zatvora,pranice ih crnogrski advokati elita beogradska.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17