• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2018

15:33

OPTUŽNICA protiv američkog marinca vraćena na dopunu istrage

Vesti

OPTUŽNICA protiv američkog marinca vraćena na dopunu istrage

Podeli vest

Viši sud u Beogradu vratio tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "Foke", Danijela Dejvida Korbeta

Osim njega dopuna optužnice odnosi se i na trojicu sprskih državljana kojima se svi oni terete za nedozvoljeno nošenje oružja. Korbet je u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, kao još jedan osumnjičeni, dok se dvojica brane sa slobode.

Viši sud je u saopštenju precizirao da je krivično vanpretresno veće suda donelo naredbu kojom je Višem javnom tužilaštvu naloženo da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice od 20. aprila. 

TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica protiv američke "foke" zbog oružja!


U naredbi je dat nalog tužilaštvu da izvrši dopunsko balističko veštačenje vatrenog oružja, dodaje se u saopštenju suda. 

Korbet, N.V, N.P. i N.A. se sumnjiče da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. 
Korbet je uhapšen 31. januara u jednom stanu na Novom Beogradu, kada je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem. 

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju madija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića da je on uhapšen u štek-stanu u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem. 

ODBIJENA ŽALBA! Američkom marincu uhvaćenom sa brušenim pištoljem potvrđen PRITVOR DO TRI MESECA!

Korbet je, kako su preneli mediji, zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona. Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "foke". 

Pripadnici "foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU). 
Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al kaide, Osamu bin Ladena, 2011. godine, u Pakistanu. Aktivnosti jedinice nadgleda Zajednička komanda za specijalne operacije (JSOC), koje nadgledaju američke vojne snage Delta. 

Mornarički "Tim 6" toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu "pretorijanska garda" CIA, navode svetski mediji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Hajde Sasa Jankovicu, zastiti ovog teroristu Amera posto si njihov i kucni prijatelj sa USA ambasadorom, haaa haaaaa haaaaa!!!!?????????

Milica

pre 5 godina

Ceo slucaj ce ispitati do tancina nasi pravosudni organi .

Tina

pre 5 godina

Samo ga ne treba ni pustati iz pritvora sve dok se ceo proces ne zavrsi!!I onda zatvor na dug period.

mala

pre 5 godina

Samo neka se sve ispita do detalja, pa cemo videti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija