• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

27.07.2018

19:35

SVE O OTMICI DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Drama u porodici najpoznatijeg srpskog sportiste, OD NOVAKA TRAŽILI DVA MILIONA EVRA ZA OTKUP!

Vesti

SVE O OTMICI DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Drama u porodici najpoznatijeg srpskog sportiste, OD NOVAKA TRAŽILI DVA MILIONA EVRA ZA OTKUP!

Podeli vest

Miloslav Radisavljević (85), deda Novakove žene Jelene Đoković, otet je juče oko tri sata iza ponoći u svojoj kući u Ljigu, a otmičari su od porodice tražili dva miliona evra! Dvojica maskiranih razbojnika su ga odveli iz kuće i vezali za jednu banderu u njivi, a zatim od porodice porukom zatražili otkup

Pošto im se u gluvo doba noći niko nije odazvao, razbojnici su oteli Miloslavu 26.000 dinara i mobilni telefon, a nesrećnog starca ujutro je u njivi, vezanog i u teškom stanju, slučajno pronašao jedan komšija!

Mesto gde je bio vezan dedaInformer

Mesto gde je bio vezan deda

VEZALI GA LISICAMA

Kako smo saznali, maskirani napadači su oko tri sata iza ponoći upali u Miloslavljevu kuću, pa ga preko magistrale i male rečice odveli u šipražje i kukuruzište udaljeno oko kilometar od njegove kuće.

- Sa njegovog telefona su potom poslali više SMS poruka njegovom sinu, u kojima su tražili dva miliona evra za otkup. Pošto im niko nije odgovarao, Miloslava su ostavili vezanog za banderu u kukuruzištu, uzeli mu nešto para iz novčanika i pobegli - otkriva naš izvor iz istrage.

OGLASILI SE JELENA I NOVAK: U šoku smo, ne smemo da govorimo, hvala srpskoj policiji na brzoj reakciji!

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević kazao je da je istraumirani Jelenin deda pukom slučajnošću pronađen ujutro.

- Miloslav je bio vezan lisicama za dalekovod, bez vidljivih povreda. Odmah je o svemu obaveštena policija, a tokom dana stigla je i Žandarmerija, koja radi na rasvetljavanju slučaja - istakao je Lazarević.

Nikola Pilić, Novakov bivši trener

Poslednji put se nešto slično dogodilo kada su Bobi Živojinoviću oteli sina. Bila su to teška vremena u Srbiji. Ne može se iskoreniti kriminal, posebno kada je novac u pitanju nema granica. Srđan Đoković je to pametno uradio, pa je angažovao ljude koji čuvaju Novaka. Možda se to nije videlo, ali znam da su uvek bili oko njega. Nezgodna je to situacija. Najvažnije da su pustili Jeleninog dedu. Znali su da će ih policija sigurno uhvatiti. Ali kad se takve stvari dogode, čovek se uvek zapita kako da se zaštiti.

Takođe je dodao da je više puta telefonom razgovarao sa Novakovom taštom Verom Ristić, koja se trenutno nalazi u Monte Karlu, te da mu je i ona potvrdila da su njenom bratu Zoranu sa očevog telefona stigle poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup.

Deda pronađen u kukuruzištuInformer

Deda pronađen u kukuruzištu

Policija je odmah obavila razgovor sa Radisavljevićem, koji im je ispričao šta mu se dogodilo. Za sada se ovaj slučaj istražuje kao razbojništvo, a ne pokušaj otmice.

- Miloslav je izjavio u policiji da su ga dvojica lopova, maskirana "fantomkama", probudila ujutro u tri sata i rekla mu da obuče jaknu. Uzeli su mu novčanik sa parama i tražili su da im otkrije gde još drži novac. Kad je to odbio, na silu su ga odveli u njive - otkriva naš sagovornik.

Boba Živojinović, proslavljeni teniser

Strašne su to stvari. Onaj ko je to doživeo zna kako to utiče na porodicu. Sigurno da će Đokovići sada morati da razmišljaju o zaštiti sebe i familije. Takve stvari se na žalost dešavaju. Tragedija je, ali srećom može i dobro da se završi

Upravo zbog vrlo nepristupačnog mesta gde je starac pronađen, sumnja se da su u pitanju "lokalci" koji dobro poznaju taj teren.

Đokovići juče nisu hteli da iznose lične komentare zbog interesa istrage, ali i pretrpljenog šoka.

- Miloslav zbog svih okolnosti nije u stanju da daje izjave medijima, baš kao ni Novak i Jelena, ali se zahvaljuju policiji na brzoj reakciji. Pošto je istraga još u toku, moli se javnost za razumevanje - kratko je saopšteno iz Đokovićevog tima.

ĐOKOVIĆI NA METI: Opljačkan restoran Novakovog oca

Miloslavljev brat Milan Radisavljević, koji živi u obližnjem selu, potvrdio nam je juče ujutro da su ga pozvali iz policije i ispitivali o tome da li mu je poznato ko bi mogao da stoji iza otmice i pljačke:

- Ovo je strašno, zaista nemam pojma ko je mogao tako šta da uradi. Nisam pričao sa bratom, pošto je u policiji na saslušanju, samo sam u prolazu video da mu je povređena ruka. Kako sam čuo, to se desilo prilikom sečenja lisica kojima je bio vezan, jer policija nije mogla odmah da ih otključa. Sa Jelenom nisam razgovarao još, samo sa sinovcem. Čekam da dođe, pa možda saznam nešto više.

Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

Strašna vest, baš me je potresla. Zbog takvih situacija sam se brinuo kada je izašla Stefanova slika na Vimbldonu... To su opasne stvari. Novak će sada morati da uzme ozbiljno obezbeđenje za sebe i svoju porodicu, majku, oca, najbližu familiju... Mora. Užasno je to za čoveka, i baš se desilo sad kad treba da igra turnir u Torontu, kad mu je ponovo krenulo dobro u karijeri.

MOJ DEDA JE ČUDO

Jelena Đoković je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" na RTS opisala svog dedu sa mamine strane kao vitalnog i vrednog čoveka, za koga je veoma vezana. Ona se prisetila zajedničkih trenutaka iz detinjstva kada ju je deka Miloslav čuvao i bio ponosan zbog njenog uspeha u školi.

- Deka je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan! Gaji svinje i svakodnevno ide do sela Venišavac biciklom samo da bi hranio domaće životinje. Ne znam kako uspeva. On kaže da će, kada bude prestao sa radom, tada da umre! Dedi je puna kuća, tri unuke i jedan unuk, jednog naslednika ima, to je bitno - ispričala je pre nekoliko godina Jelena.

Jelenin deda Miloslav tada je istakao da je oduvek bio ponosan na nju:

- Sa ovakvom decom uvek treba živeti i uživati. Ovo je sve u životu! Jelena je najbolja, oduvek. Kao što ona kaže, bicikl je oduvek bio i ostao moj život. To je moje prevozno sredstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17