• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.11.2018

22:06

CRNI GRUJA HALUCINIRAO PA SKOČIO KROZ PROZOR! Novi detalji pogibije poznatog beogradskog kriminalca

Vesti

CRNI GRUJA HALUCINIRAO PA SKOČIO KROZ PROZOR! Novi detalji pogibije poznatog beogradskog kriminalca

Podeli vest

Nenad Grujović (41) najverovatnije bio pod uticajem narkotika kad je pao kroz francuski balkon . Posle pada bio je kratko vreme svestan, lekari kažu da je pominjao nekakve duhove

Nenad Grujović (41), zvani Crni Gruja, bio je najverovatnije pod uticajem teških droga kad je u utorak uveče skočio kroz prozor stana u Đušinoj ulici u centru Beograda! Gruja je kraće vreme posle pada bio svestan, a lekari kažu da je bio u bunilu i da je pominjao nekakve duhove!

Telo je poslato na obdukciju, a toksikološke analize treba da pokažu šta je tačno Gruja konzumirao pre kobnog pada.

Sva vrata zaključana


Istragom je utvrđeno da je Grujović uoči pogibije zaključao ulazna vrata stana, a zatim i vrata na sobi, iz koje je potom skočio na trotoar, sa visine od oko osam metara.

- Sve ukazuje da je bio u nekoj teškoj paranoji te večeri, najverovatnije je halucinirao i pomislio da neko pokušava da ga ubije. Nakon pada sa tog francuskog balkona, bio je kraće vreme svestan. Dok ga je medicinska ekipa spremala za transport u bolnicu, on je buncao, pominjao je neke duhove i utvare. I lekari i policajci su ubeđeni da je bio pod dejstvom jakih narkotika - navodi naš izvor.

U trenutku pada, Grujović je bio sam u stanu, a njegova supruga je naišla samo nekoliko trenutaka posle nesreće i zatekla ga kako leži na trotoaru, u lokvi krvi.
- Grujovićeva supruga je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali je malo pre nje to već uradio radnik obezbeđenja zgrade - kaže naš sagovornik.

Te večeri su morali da reaguju i vatrogasci jer Grujina supruga nije mogla da uđe niti u stan, niti u sobu iz koje je njen muž skočio. U stanu nije pronađeno oproštajno pismo, što samo potvrđuje činjenicu da ovde nije u pitanju samoubistvo, već nesrećan slučaj.

Grujović se, inače, plašio za svoj život, a to pokazuje i činjenica da ga je u noći između 18. i 19. februara 2017. interventna patrola policije zatekla na Banjici u blindiranom "audiju A8". Na sebi je imao pancir, a u rukohvatu, iza vozačevog sedišta, bio je skriven pištolj. Crni Gruja je tada uhapšen zbog nelegalnog oružja, a na sudu se pravdao da mu je ugrožen život. Sklopio je dogovor sa tužilaštvom i osuđen na godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora. Ova kazna mu je istekla krajem februara ove godine.

DETALJI IZ ISTRAGE POVODOM POGIBIJE CRNOG GRUJE: Poznati beogradski kriminalac stradao POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA?!

Kekin član

Gruja je, podsetimo, bio dobro poznat policiji kao član "novobeogradskog klana", čiji je vođa bio Dejan Stojanović Keka. Grujović je sa dvojicom saučesnika 24. marta 2006. učestvovao u pljački transporta novca ispred pošte u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.

Zbog ove pljačke Gruja je u martu 2016. nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, ali je oslobođen za ubistvo radnika obezbeđenja jer tokom maratonskog suđenja nije bilo moguće utvrditi ko je od trojice razbojnika pucao. Tokom ovog postupka, Evropski sud za ljudska prava naložio je Srbiji da Crnom Gruji isplati odštetu od 6.000 evra jer suđenje nije završeno u razumnom roku.

Vlasnik stana iselio Grujinu ženu i decu
 

Luksuzan stan u Đušinoj ulici, u kom je Nenad Grujović živeo sa suprugom i dvoje dece, bio je iznajmljen. Nakon tragedije, Grujina supruga je s decom morala da se iseli iz stana.
- Vlasnik stana je na internetu pročitao ko je bio njegov podstanar i šokirao se kad je saznao da se radi o kriminalcu. On je odmah obavestio Grujovićevu suprugu da ona i deca moraju što pre da se isele, uprkos tome što mu je kirija plaćena za još devet meseci unapred. Vlasnik stana je vratio novac Grujinoj udovici i naložio joj da napusti stan - kaže naš sagovornik iz istrage.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17