• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.02.2019

09:33

NOVI DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA U AMSS: Đurdev ubio Butuliju, pa bežao po spratu saveza, kada je shvatio da nema izlaza, SEO JE U FOTELJU I PUCAO SEBI U GLAVU!

Vesti

NOVI DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA U AMSS: Đurdev ubio Butuliju, pa bežao po spratu saveza, kada je shvatio da nema izlaza, SEO JE U FOTELJU I PUCAO SEBI U GLAVU!

Podeli vest

Prvog čoveka AMSS Mirka Butuliju (43) u kancelariji ubio generalni sekretar Predrag Đurđev (46). Pre zločina Butulija pokušao da pomiri Đurđeva s jednim direktorom, ali je izbila svađa i ovaj je potegao pištolj

Mirka Butuliju, predsednika Auto-moto saveza Srbije, u petak je u kancelariji izrešetao njegov najbliži saradnik, generalni sekretar Predrag Đurđev, koji je zatim presudio i sebi!

Pre ubistva Butulija je pokušao da smiri Đurđeva, koji se sukobio sa jednim od direktora AMSS. U jednom trenutku mu je rekao: "Ne možeš tako da se ponašaš!" Đurđeva je to razbesnelo, viknuo je: "Šta ne mogu?!", pa je potegao pištolj i zapucao u Butuliju!

Kako smo saznali od izvora iz istrage, krvavi obračun se odigrao oko 14.30 u sedištu AMSS u Ruzveltovoj ulici u centru Beograda. Butulija je u to vreme trebalo da napusti kancelariju, ali ga je na vratima zadržao Đurđev.

IRONIJA SUBINE: Butulija spasao život svom ubici

Direktor AMSS Mirko Butulija pre dve godine je spasao život svom ubici, sekretaru Predragu Đurđevu. Kako navodi očevidac tog incidenta, Đurđev je nakon poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se davi, a Butulija je, ne oklevajući ni trenutka, skočio u reku i izvukao ga na obalu.
- Bili smo na poslovnom ručku. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u reku. Pošto nije znao da pliva, počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen, i spasao ga - ispričao je očevidac incidenta i dodao da je tom prilikom iz reke izvučena Đurđevljeva torbica u kojoj su navodno bila tri pištolja.

- Generalni sekretar je, prema rečima svedoka, prethodno došao u sukob sa direktorom zaduženim za izdavanje članskih karata AMSS-a. Đurđev mu je, navodno, tražio da mu da 50 karata, koje će podeliti prijateljima, ali direktor tog sektora ga je odbio. Đurđev je zato u petak popodne besan otišao kod Butulije i zahtevao da mu ovaj odmah izdejstvuje te karte. Butulija mu je rekao da to ne može da učini i upozorio je Đurđeva da ne sme bahato da se ponaša. Ovaj se razbesneo i viknuo: "Šta ne mogu?!", a onda je potegao pištolj. Ispalio je četiri hica predsedniku u grudi i još jedan u glavu - priča naš izvor.

Butulijina sekretarica je u tom trenutku iz straha skočila kroz prozor sa prvog sprata, a Đurđev je krenuo da pobegne iz zgrade.

Međutim, Đurđev je, prema rečima našeg izvora, na ulazu u zgradu natrčao na obezbeđenje, koje je pokušalo da ga zaustavi. Predrag se zato okrenuo i otrčao na sprat, u jednu kancelariju. Tamo je seo u fotelju i ispalio sebi hitac u glavu.

- Kad je stigla Hitna pomoć, Butulija je još davao znake života, ali je ubrzo podlegao povredama. Što se tiče Đurđeva, lekari su ga zatekli mrtvog u fotelji - navodi naš sagovornik.

Butulija je, inače, u julu 2014. izabran za predsednika AMSS, a prethodno je bio direktor Direkcije osiguranja u kompaniji "AMS Osiguranje". Dva meseca kasnije imenovan je za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda i potpredsednika Rukometnog saveza Srbije. Otac je četvoro dece.

USPEŠAN I UGLEDAN POSLOVNI ČOVEK, PREPORODIO AMSS: Evo ko je bio svirepo ubijeni Mirko Butulija!

Njegovi osnovni biografski podaci nisu postavljeni na portalu AMSS. Sudeći po tome što je bio član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto-kluba "Stara Hercegovina", može se zaključiti da je poreklom iz tih krajeva.

Kao njegov najveći uspeh pominje se da je u maju 2017. u Brižu, u Belgiji, izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1, i time postao njen prvi predstavnik sa Balkana. FIA Regija 1 je, inače, jedna od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA). Iste godine izabran je za člana Svetskog saveta za mobiliti i turizam, jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA).

Što se Đurđeva tiče, on je diplomirani mašinski inženjer. U biografiji mu stoji da je radio kao inženjer projektant, vezano za realizaciju projekata iz oblasti gasifikacije naselja i industrijskih objekata. Pored ovoga, takođe se bavio i projektima iz oblasti niskogradnje i elektrifikacije.

Foto: Tanjug

ŽRTVA I UBICA: Butulija i Đurđev

Radio je i kao savetnik predsednika opštine Voždovac i koordinator kancelarije za razvojne projekte opštine Zemun.

Tokom 2014. godine sa pozicije pomoćnika direktora JKP "Parking servis" u julu mesecu dolazi na mesto generalnog sekretara Auto-moto saveza Srbije, gde je radio na jačanju bezbednosti u saobraćaju, ali i razvoju međuregionalne saradnje, podizanju ekonomskih, turističkih i drugih kapaciteta koji prate investiciona ulaganja.

Zaposleni u AMSS ispričali su nam da je Đurđev bio veoma prgav, i ako bi mu se neko suprotstavio i za najmanju sitnicu, potpuno bi izgubio kontrolu nad sobom.

U legalnom posedu imao je nekoliko komada oružja, a među njima je bio pištolj kojim je ubio Butuliju i sebe. 

Sličan zločin u komšiluku prošle godine

U neposrednoj blizini AMSS, takođe u Ruzveltovoj ulici, sredinom marta prošle godine desila se slična pucnjava u kojoj je programer Nebojša Stojilković (30) ubio bivšeg šefa i teško ranio jednog kolegu.

Sumanuti napad dogodio se u firmi "Privredni savetnik informacione tehnologije" u Ruzveltovoj 55. Stojilković je naoružan pištoljem došao u preduzeće, gde je prethodno dao otkaz, i odmah se uputio u kancelariju šefa. Upao je na sastanak koji je bio u toku i na bivše saradnike ispalio najmanje pet hitaca. Jedan od njih pogodio je u glavu i na mestu usmrtio Branka Kanjevca (31), a teško ranio inženjera Marka Filipovića (36), koji je pogođen u rame. Od kiše metaka spasao se jedino Igor Radenković tako što je skočio kroz prozor kancelarije, a isto to je u petak uradila Butulijina sekretarica.

I 1995. godine je u obližnjoj Ulici Stjepana Ljubiše radnik RO "Keramika" ubio generalnog direktora i šefa.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Da li je ovo moguće,ima li su poremećenog čoveka na funkciji pored sebe i to naoružanog i da niko ne reaguje.

Rade

pre 5 godina

Ubio ga zbog toga što mu je rekao da ne može tako da se ponaša... To su priče za malu decu... Promenićete vi ovu priču još najmanje tri puta, dok ne dođete do istine i objavite je ! ! !

vladbgd

pre 5 godina

Zasto ne napisete ime tog direktora? To je vrlo bitno.

surovi

pre 5 godina

Prgav, bezobrazan, nemože da se kontroliše ...... PA KAKO JE MOGUĆE DA IMA VIŠE KOMADA ORUŽJA i da čak to oružje UREDNO DONOSI U FIRMU ????? !!!!!!

Predrag

pre 5 godina

Ovde nisu cista posla covek je sa namerom disao da ubije sto se ne objavi ime direktora sa kojim se svadjamo i zbog cega...

filip2015

pre 5 godina

Naprednjački ološ - treba ih sve razoružati i pohapsiti !

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59