• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

22.02.2019

17:48

USPEŠAN I UGLEDAN POSLOVNI ČOVEK, PREPORODIO AMSS: Evo ko je bio svirepo ubijeni Mirko Butulija!

Vesti

USPEŠAN I UGLEDAN POSLOVNI ČOVEK, PREPORODIO AMSS: Evo ko je bio svirepo ubijeni Mirko Butulija!

Podeli vest

Iste godine kada je seo u fotelju AMSS, Butuija je izabran i za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda. Mladi i uspešan poslovni čovek postigao je brojne uspehe u Srbiji i svetu.

U tragičnoj pucnjavi danas je ubijen Mirko Butulija, predsednik AMSS. Njega je u njegovoj kancelariji ubio generalni sekretar saveza Predrag Đurđev. A ko je bio Butulija?

Mirko Butulija (43) rođen je 19. septembra 1976. godine i otac je četvoro maloletne dece.

Ovaj mladi poslovni čovek bio je rado viđen u poslovnim krugovima i postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu.

Rođen u Dubrovniku, svoje detinjstvo provodi u Trebinju, odakle dolazi u Beograd da nastavi svoje školovanje.

Butulija je na mesto predsednika AMSS došao 2014. godine, nakon što je dotadašnji predsednik podneo osrtavku iz ličnih razloga. Skupština AMSS istog je dana za generalnog sekretara izabrala Predraga Đurđeva.

Za pet godina, koliko je bio na čelu Auto-moto saveza Srbije, uspeo je da održi tradiciju, unapredi Savez, očuva sistem kompaktnim i profitabilnim i sačuva ugled organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima.

Zahvaljujući veoma uspešnoj međunarodnoj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Auto-moto savez
Srbije stekao je zavidan ugled u svetu auto i moto sporta.

Butulija je prvi sa Balkana postao član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvata nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Kao diplomirani ekonomista, Butulija je bio i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i
uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

U 2014. godini Butulija biva izabran za predsednika rukometnog kluba “Crvena zvezda”, zbog čega
klub ostaje u ligi, i posle dužeg vremena postaje finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju
potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz
Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika. Takođe kao veliki ljubitelj  dvotočkaša bio  je i predsednik moto kluba "Stara Hercegovina".

(FOTO) UBIJEN MIRKO BUTULIJA! Predsedniku AMSS njegov prijatelj i saradnik Predrag Đurđev SASUO ČETIRI METKA U GRUDI, PA SE POTOM UBIO!

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikolic Sinisa

pre 5 godina

Mozda je samoubica ostavio pismo.... A da nije slucajno clan opozicionih stranaka... Ako nije zbog para, onda je zena, deca iz kluba nisu.. Imamo pravo da znamo, kao verni citaoci i zabrinuti zvezdasi..

maja

pre 5 godina

I jedan i drugi su iz SNS..Djurdjev je nekad bio radikal, i nikada nije bio konfliktna licnost, uvek ljubazan, nasmejan, i dobar prijatelj. Vlas i novac menjaju svakog....Razloge ove tragedije nikada necemo saznati.

Grof next

pre 5 godina

"USPEŠAN I UGLEDAN POSLOVNI ČOVEK, PREPORODIO AMSS" jeste tako ali kad bi se zezali! Blago rečeno, romansirana biografija! Istina je mnogo, mnogo ružnija!

vladbgd

pre 5 godina

To sto pisete nije tacno. Bio je bahat, lopov, nrvaspitan. Tek ce se sad otkriri sta je sve radio, kako je pasprodavao imovinu AMSS-a, po celoj Srbiji, svojim prijateljima, pa su ga zato nagradjivali. Ima nas, mnogo, koji znamo ko je bio ovaj covek. Samo mozemo da kazemo: dosao djavo po svoje.

istina

pre 5 godina

jebe ih kajmak na glavi nisu znali da podele.

Rade

pre 5 godina

Kako bi rekao ciga '' ta ima nešto, ta nije bez ništa '' Kažu ubio ga zato što mu je rekao, ''nemožeš tako da se ponašaš''. Priča za malu decu. Lova bato i to velika 100% ! ! !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17