• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

09.04.2019

20:47

JANIN ADVOKAT TRAŽI ODŠTETU ZA JELENINO UBISTVO! Nastavljena istraga za ubistvo pevačice u Borči

Vesti

JANIN ADVOKAT TRAŽI ODŠTETU ZA JELENINO UBISTVO! Nastavljena istraga za ubistvo pevačice u Borči

Podeli vest

Pravni zastupnik ćerke Zorana i Jelene Marjanović zatražio odštetu za pretrpljeni gubitak i bol male Jane * Ona će moći da zatraži odštetu od majčinog ubice tek nakon pravosnažne presude

Punomoćnik male Jane Marjanović (8) juče je u Višem sudu u Beogradu zatražio odštetu za devojčicu zbog ubistva njene majke Jelene 2. aprila 2016. kod nasipa u Borči! Jana će moći da traži nadoknadu za pretrpljenu patnju od majčinog ubice, ali tek nakon što on bude pravosnažno osuđen!
Paradoks u celoj situaciji je da bi Jana, u nekoj budućnosti, možda mogla da dođe u situaciju da traži odštetu i od oca Zorana, jer je on trenutno glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo. Međutim, on još nije okrivljen, jer je optužnica protiv njega odbačena i vraćena na dopunu.

Novo saslušanje


U Višem tužilaštvu u Beogradu juče nam je potvrđeno da je Janin pravni zastupnik, u devojčicino ime, istakao imovinsko-pravni zahtev za pretrpljeni gubitak i bol, ali iznos nije preciziran.
Zoranov advokat Stefan Jokić objasnio je da je u pitanju čisto procesna stvar, koja nema veze sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv Marjanovića.
- Pošto Jana nije imala punomoćnika prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu, on joj je sada dodeljen po nalogu Apelacionog suda, koji je tražio izvođenje dopunskih dokaza. Suštinski, reč je o formalnom imovinsko-pravnom zahtevu koji se uvek ističe u sličnim postupcima - kaže Jokić, i pojašnjava:
- U slučaju da neko bude osuđen za ubistvo Jelene Marjanović, sud upućuje oštećenu stranu na parnični postupak radi naknade štete. U ovom slučaju to je ćerka ubijene žene. Pošto se radi o maloletnom detetu, njene interese će u tom postupku zastupati punomoćnik koji joj je dodeljen po službenoj dužnosti.

ZORAN MARJANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Jana me stalno pita o mami, ne znam šta da joj kažem! JECA I JA SMO PLANIRALI JOŠ DECE!

Foto: Informer

 

Kada će, i da li će Zoranova i Jelenina ćerkica ponovo biti saslušana, još nije poznato. Apelacioni sud je to naložio zbog toga što je njen prvi iskaz uzet protivzakonito, bez prisustva pravnog zastupnika. Branioci Marjanovića su saglasni s tim da Jana ponovo bude saslušana, pošto je ocu već dala neoborivi alibi, tvrdeći da se on kobnog dana, kad je Jelena nestala na nasipu, nije odvajao od nje i da su zajedno tražili mamu.

Mesecima se već očekuje da tužilaštvo dopunjenu i preciziranu optužnicu konačno dostavi Višem sudu, koji može da je potvrdi ili odbaci. Treća mogućnost je, iako najmanje verovatna, da Zoran na kraju bude optužen samo kao saučesnik nepoznatom ubici!

Foto: Informer

Klimavi dokazi


U međuvremenu, Zoranovi branioci su insistirali i na tome da se veštači trag stope pored kanala u kojem je 3. aprila 2016. pronađeno Jelenino telo, dan posle njenog nestanka. Branioci tvrde da je upravo taj trag obuće "potpis ubice" i krucijalni dokaz u Zoranovu korist, pošto je utvrđeno da sigurno ne pripada njemu. I svi novi dokazi koji su veštačeni, čini se, idu u prilog Zoranovoj odbrani.
S druge strane, tužilaštvo je ubeđeno da su svi prikupljeni dokazi dovoljno jaki i da će sud to potvrditi. 

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

Tri godine bez optužnice


Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. kao glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo. Februara 2018. protiv njega je podignuta prva optužnica za teško ubistvo. Ona je ubrzo ukinuta, a juna iste godine usledila je druga. Međutim, i ona je vraćena na "doradu", koja traje već devet meseci! U međuvremenu, Marjanoviću je 12. jula prošle godine ukinut pritvor i od tada se brani sa slobode. Do danas nije nađeno oruđe kojim je Jelena usmrćena. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija