• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

22.03.2019

19:10

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

Podeli vest

Veštačenje tragova krvi ubijene Jelene Marjanović iz njenog "mercedesa", koje je završeno tek nedavno posle tri godine istrage, nije moglo da baci novo svetlo na ovaj zločin! Razlog je što nije bilo moguće tačno utvrditi kad je i pod kojim okolnostima Jelenina krv dospela u njen "mercedes"

Do kraja istrage protiv Jeleninog muža Zorana Marjanovića preostalo je da se, eventualno, veštači trag stope kod kanala u Crvenki, gde je 2. aprila 2016. ubijena pevačica. Međutim, s obzirom na dodatna veštačenja koja su već urađena po nalogu Apelacionog suda, čini se da su optužbe protiv Marjanovića i dalje klimave!

Bilo je dovoljno
samo osam minuta

Prema optužnici, Zoran Marjanović se sa suprugom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom 2. aprila 2016. godine dovezao do nasipa u Borči tačno u 16.38. Jelena je otišla da trči, a Zoran isključuje telefon i sa Janom kreće za suprugom. Između 16.56 i 17.04 navodno je ostavio ćerku na nasipu, otrčao do Jelene, namamio je da se spuste do kanala, pa je nasmrt pretukao i bacio u vodu. Jelenin leš je pronađen narednog dana i od tada traje istraga ovog zločina.

Branioci zadovoljni

Dok Zoranovi branioci zadovoljno trljaju ruke, ubeđeni da dokaza nema, tužilaštvo sa svoje strane smatra da ima, i da je optužnica u potpunosti potvrđena. Do kraja istrage trebalo bi ponovo da se sasluša mala Jana (7), Zoranova i Jelenina ćerkica, pošto je ocenjeno da je prvi put saslušana protivzakonito, bez prisustva punomoćnika.

Osim toga, ostalo je i da se vidi da li će tužilaštvo da prihvati predlog Marjanovićevih branilaca i ponovo veštači trag stope, pronađen sa druge strane kanala u kojem je pevačica ubijena i dalje nepoznatim oruđem. Prvim veštačenjem je, naime, utvrđeno samo da taj trag ne pripada Zoranu i na tome se završilo.

PRVI ISKAZ VOZAČA AUTOBUSA KOJI JE NALETEO NA DEU ĐURĐEVIĆ: Žao mi je, BILO JE KLIZAVO!

Međutim, njegovi advokati su insistirali da se veštaci precizno izjasne o svim karakteristikama traga i broju obuće, pošto tvrde da je to nesumnjivo "potpis ubice". Ukoliko tužilaštvo ne prihvati taj predlog, može se očekivati da će ubrzo "preciziranu" optužnicu ponovo dostaviti sudu na ocenu. Tek ako je potvrde Viši i Apelacioni sud, suđenje bi moglo da počne.

Foto: Insajder

Irena Bjeloš, portparolka Višeg tužilaštva, istakla je da još nije odlučeno da li će tužilaštvo prihvatiti predloge Marjanovićevih branilaca.

- Što se nas tiče, istraga je u najbitnijim elementima okončana, imajući u vidu dopunska veštačenja koja su u potpunosti potvrdila navode iz optužnice - izjavila je Irena Bjeloš.

(VIDEO) EKSKLUZIVNI SNIMCI S LICA MESTA HORORA U SURČINU! AUTO GOCE BOŽINOVSKE UDARIO U STUB I ZAPALIO SE! Delovi kola rasuti po putu!

Na drugoj strani, advokat Nikola Dumnić, jedan od Marjanovićevih branilaca, kaže da su svi nestrpljivi da se na ovaj slučaj konačno stavi tačka i da se prestane sa silnim spekulacijama koje su ga pratile.

- I mi advokati i celokupna javnost želimo da se trogodišnja agonija što pre privede kraju. Odgovorno tvrdim da ni posle dopunskih veštačenja nismo saznali ništa više nego pre. I dalje ne vidim nijedan dokaz protiv Marjanovića, čak nam pojedini detalji idu dodatno u korist - prokomentarisao je Dumnić.

Podsetimo, Apelacioni sud je u septembru vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu zbog niza manjkavosti s nalogom da se sedam "najklimavijih" dokaza preciziraju ili prvi put urade. Tako je konačno veštačen biološki trag ogrebotine sa Zoranove desne ruke (posle više od dve godine, op. aut.), gde nisu nađeni tragovi Jeleninog DNK.

Foto: Insajder

To je, po mišljenju Marjanovićevih branilaca, krucijalan dokaz koji mu ide naruku i potvrđuje da ga Jelena nije povredila u samoodbrani. Veštačenje Zoranovog telefona, ali i bicikliste Milana Radića, koji je svedočio da je kobnog dana u Crvenki video dvoje ljudi kako se spuštaju od nasipa ka kanalu, takođe nije donelo ništa novo.

Samo pretpostavke

- Veštak je u dopunskom mišljenju naveo da 'pretpostavlja' da se biciklista mogao sresti sa Jelenom na nasipu, na osnovu kretanja njihovih telefona. Međutim, nije mogao da se izjasni o mogućnosti da se sretne sa Zoranom, jer je Marjanovićev telefon u tom trenutku bio isključen - ističe Dumnić i dodaje:

(VIDEO) TOTALNI OBRT U SLUČAJU OSTAVLJENE BEBE U VRNJAČKOJ BANJI! Taksista otkrio šta se stvarno događalo u kolima!

- Vrlo je važno što sudski veštak nije mogao da potvrdi tvrdnju iz optužnice da je Marjanović namerno isključio telefon, već je naveo da je njegov telefon bio u 'specijalnom modu'.

Što se tiče tragova Jelenine krvi, nađenih u njenom "mercedesu", veštaci nisu mogli tačno da utvrde starost tih tragova. Samo se "pretpostavlja" da je trag krvi bio relativno svež, ali ništa konkretnije. Zoran i članovi njegove porodice su tvrdili da je krv u automobil dospela kada se ona, nekoliko dana pre brutalnog ubistva, sama posekla na gepek "mercedesa". 

Sedam nepotpunih ili spornih dokaza

1. Nije urađena potpuna analiza baznih stanica, pa je ostalo nedorečeno koliko je telefona bilo aktivno kod nasipa u Borči u vreme zločina
2. Nije urađeno prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera sa kuće Jahovića, koje gledaju na nasip
3. U predmetu je nedostajala kompletna foto-dokumentacija sa uviđaja
4. Sud je tražio da se utvrdi što više detalja o tragu krvi sa zadnjeg sedišta "mercedesa" kojim su se Jelena i Zoran sa malom Janom kobnog dana dovezli do nasipa
5. Insistiralo se na dodatnom veštačenju mobilnog telefona bicikliste Milana Radića, kojim je trebalo nesumnjivo da se ukaže na to da li je on zaista bio u neposrednoj blizini mesta zločina
6. Naloženo je i dopunsko veštačenje Zoranovog telefona kako bi se dokazalo da li je svesno isključio telefon po dolasku na nasip
7. Utvrđeno je da je potrebno da se uzme ponovo izjava od male Jane (7), jer je prvi put saslušana bez punomoćnika


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sandra

pre 5 godina

Jelenina krv u Marjanovićevom automobilu je dokaz. Ako se slučajno povredila što su sve stvari pa i sedište prali izbeljivačem.

Mira

pre 5 godina

Pa ako nema dokaza sto nisu svedocili i sto su govorili u siframa.

Jebac

pre 5 godina

Dajte ga meni samo 1 dan....ako ne propeva ja se vešam! Policiji jedi govna!!!

zoki

pre 5 godina

posekla se na volan kao sto se svi uvek poseku na volan i patos

Nesa

pre 4 godine

Cekajte, krv je nazad! - a ona je sedela napred - kada se povredila!

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija