• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

04.07.2019

08:02

HEROJ SKOČIO NA PIŠTOLJ I SAVLADAO OTMIČARA! Hrabri policajac Zoran rešio talačku krizu u Patrijaršiji!

Vesti

HEROJ SKOČIO NA PIŠTOLJ I SAVLADAO OTMIČARA! Hrabri policajac Zoran rešio talačku krizu u Patrijaršiji!

Podeli vest

Pomahnitali Branko Lučić (40), bivši crkvenjak Hrama Svetog Save, upao u Patrijaršijski dom, uzeo blagajnika i knjigovođu kao taoce i tražio da mu Crkva isplati novac za "odbranu Kosova i Crne Gore"

Policajac-heroj Zoran Vulović (37), koji je rešio dramatičnu talačku situaciju u Patrijaršijskom domu i uhapsio Branka Lučića kaže za Informer da nijednog sekunda nije razmišljao o sopstvenoj bezbednosti, nego samo o tome kako da zaštiti ljude uokolo.

- Nas osmorica smo nakon dojave došli u Patrijaršiju i odmah počeli da evakuišemo zaposlene. Od upravnika zgrade smo saznali da je otmičar na prvom spratu u kancelariji broj četiri. Vrata na toj sobi su bila zaključana i ja sam ostao ispred kancelarije kako bih sprečio da neko uđe ili izađe - priča Vulović.

Prema njegovim rečima, intervencija je postala još delikatnija kada su dobili informaciju da se na drugom spratu nalazi patrijarh Irinej.
- Kolege su odmah otišle kod njega i objasnile mu šta se događa. Dok se sve to dešavalo, vrata kancelarije u kojoj se nalazio otmičar počela su da se otvaraju. Pritajio sam se iza njih i, čim sam video ispruženu ruku i pištolj, znao sam da moram da reagujem - priča hrabri policajac.

PATRIJARH O TALAČKOJ KRIZI U PATRIJARŠIJI: Policija je obavila posao - NA SREĆU, SVE SE DOBRO ZAVRŠILO!

Foto: Informer

Mučni pregovori

U Patrijaršijski dom su se uputile dve patrole sa Starog grada, koje su činili policajci Zoran Vulović, Stefan Miljković, Nenad Milenković i Miloš Kurčubić, kao i njihov starešina Miroslav Jakšić.
- Usledili su mučni pregovori, koji su trajali oko pola sata. Tada je hrabri policajac Vulović, pošto je procenio da je pravi trenutak, uleteo u kancelariju, skočio na otmičara i brzo ga savladao i oteo mu oružje. Odmah za njim su u kancelariju uleteli i ostali policajci i Lučić je vezan i odveden u stanicu - navodi naš izvor.

Osumnjičeni je, objašnjava naš junak, najverovatnije pokušavao da proveri situaciju u hodniku.
- Sačekao sam da iskorači iz kancelarije, a onda ga zaskočio. Svu snagu sam usmerio na to da mu izbijem pištolj iz ruke. To sam ubrzo i uspeo. U tom trenutku on je nešto promrmljao, a ja sam ga oborio na pod i stavio mu lisice - objašnjava Vulović.

Osumnjičeni Branko Lučić odmah je odvezen u policijsku stanicu na Starom gradu.
- Zaposleni u Patrijaršiji su nam nakon svega čestitali. Isprva nisam osećao nikakav strah, ali mi je onda kroz glavu prošlo šta je sve moglo da se dogodi. Želim da pohvalim kolege koje su učestvovale u akciji. Niko od nas nije paničio i sve smo uradili po pravilima službe - kaže ovaj hrabri policajac.

Inače Zoran Vulović je zaposlen u MUP-u već 16 godina. Oženjen je, otac dvoje maloletne dece.

DRAMA U PATRIJARŠIJI! Bivši crkvenjak uzeo taoce, pretio pištoljem i tražio 200.000 evra!

Pomahnitali crkvenjak pretio pištoljem

Drama odigrala oko 12 sati, kad se Lučić pojavio u zgradi Patrijaršijskog doma, upao u kancelariju na prvom spratu, u kojoj su u tom trenutku bili blagajnik Radivoj M. (54) i knjigovođa Mirjana J. (35), i vitlajući pištoljem naredio im da legnu na pod.

- Pribrani Radivoj je krišom uspeo da kontaktira policiju, a Lučić je za to vreme urlao da Crkva mora da mu isplati 200.000 evra ili će pobiti radnike u Patrijaršiji. Bio je potpuno rastrojen, pominjao je da mu pare trebaju za odbranu Kosova i Crne Gore, ali i kao nagrada za njegove lične zasluge u odbrani zemlje - objašnjava naš izvor.

Knjigovođa i blagajnica koje je oteo Lučić nisu zadobili nikakve povrede, ali su u šoku i poslati su kući da se smire.

- Kod Lučića je pronađen pištolj "bereta", sa sedam metaka, za koji nije imao dozvolu. On je, inače, rodom iz Crne Gore, a do pre izvesnog vremena bio je crkvenjak u Hramu Svetog Save. Određeno mu je zadržavanje i on će u zakonskom roku biti izveden pred tužioca radi saslušanja - rekao je naš sagovornik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Kada će oružanu pljačku sudovi da kažnjavaju najvišim mogućim kaznama. Mora se stati barabama na put. Ne pada im da beru maline, ali se lako hvataju za oružje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17