• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. M.

05.05.2016

12:05

RADULOVIĆ ZA IZBORE GARANTOVAO TAŠTINIM STANOVIMA, Ugljanin kao garanciju dao 50.000 evra u kešu!

Zanimljivosti

RADULOVIĆ ZA IZBORE GARANTOVAO TAŠTINIM STANOVIMA, Ugljanin kao garanciju dao 50.000 evra u kešu!

Podeli vest

Šef DJB Saša Radulovića za zalog dao nekoliko nekretnina u vlasništvu majke svoje supruge, nije poznato koliko je tih stanova i koliko imaju kvadrata. U SDA Sulejmana Ugljanina neće da otkriju odakle im keš

Nema više zloupotreba
Dobro je to što stranke moraju da osvoje minimum jedan odsto glasova kako ne bi morale da vraćaju pare jer je ranije bilo zloupotreba
Miroslav Šutić, analitičar

Saša Radulović, šef stranke "Dosta je bilo", kao garanciju za 5,8 miliona dinara koje je za pokrivanje troškova u izbornoj kampanji dobio iz državnog budžeta dao je stanove u vlasništvu svoje tašte, dok je lider SDA Sulejman Ugljanin garantovao kešom od oko 50.000 evra! Ovo su prvi rezultati monitoringa Centra za istraživanje korupcije

Prema podacima CIK, Radulović je kao depozit za izbornu trku položio nekoliko nekretnina koje poseduje majka njegove žene, ali nije poznato koliko je to stanova i kolike su ukupne kvadrature. Ove informacije potvrdila nam je i Tamara Spaić, portparolka DJB, ali nije mogla da nam da bilo koji detalj više. Sasvim je, inače, interesantno da je Radulović u svojoj imovinskoj karti prijavio da nema apsolutno ništa od imovine ili ušteđevine!

Public

mojugao

BOJAN KLAČAR

CESID

Izborno jemstvo postoji od 2011. godine i doneto je kako ne bismo više imali situacije u kojima su se pojedine stranke odlučivale da izlaskom na izbore nešto zarade.

Interesantan je i slučaj lidera SDA Sulejmana Ugljanina, koji je kao garanciju za dobijanje budžetskog novca dao 6,1 milion dinara u kešu! U toj stranci, međutim, nisu želeli da otkriju odakle im toliki novac u gotovom!

Istraživanje CIK, nadalje, pokazalo je i da se lista "U inat - Složno za Srbiju - Narodni savez", koju su vodili Miroslav Parović i Vladan Glišić, odlučila za garanciju u gotovom novcu.

- Za jemstvo smo dali nešto više od milion dinara. Toliko para smo i želeli da potrošimo na kampanju, a pošto nismo osvojili očekivani broj glasova, država nam taj novac neće vratiti... - objašnjava Miroslav Parović.

Tanjug

čekajtebre!

VOJISLAV ŠEŠELJ

LIDER SRS

Priložio sam sebe kao garanciju za državni novac. Ja sam najpouzdaniji od svih drugih vidova depozita.

Druge partije, poput SPS, LDP, Dveri-DSS, za državni novac su garantovale hipotekama na nekretnine ili bankarskim garancijama. Tako su socijalisti založili partijske prostorije u Kraljevu, Požarevcu, Leskovcu, ali i u beogradskim opštinama Čukarica i Savski venac.

- Veličina tih prostora se kreće od 150 do 800 kvadrata i oni su bili dovoljni za bankarsku garanciju - navodi Dejan Backović, direktor SPS.

Stranačke prostorije u Ulici braće Jugovića založio je i savez Dveri-DSS, dok je SVM Ištvana Pastora obezbedio bankarsku garanciju.

Analitičar Miroslav Šutić kaže da milioni dinara koji se dodeljuju partijama za učešće na izborima najviše znače malim partijama.

- To je novac koji je potreban za prikupljanje i overu 10.000 potpisa i koji omogućava malim strankama da se uključe u izbornu utakmicu. Maksimalno je korektno to što stranke moraju da osvoje minimum jedan odsto glasova kako ne bi morale da vraćaju pare. Devedesetih godina je bilo mnogo zloupotreba. Svi se sećamo likova poput Nikole Šećerovskog, koji su se redovno prijavljivali i od izbora pravili cirkus... - zaključuje Šutić.

Borko: Potrošio sam samo 100.000 dinara, vratiću sve!

Beta

Borko Stefanović, lider Levice Srbije koji je na izborima osvojio mizernih 0,95 odsto glasova, moraće da vrati svih 5,8 miliona dinara koje je od države dobio za kampanju!
Stefanovićeva stranka kao zalog za novac dala je kuću od 180 kvadrata u Kraljevu, koja je vlasništvo oca Ivana Jovanovića, predsednika Izvršnog odbora Levice Srbije.
- Novac će biti vraćen, Ivanova kuća nije ugrožena. Pare su nam uplaćene samo dan pred izbornu tišinu, pa smo uspeli da potrošimo jedva 100.000 dinara. Faktički, samo ćemo vratiti nazad ono što nam je država uplatila - naglašava Stefanović.
Osim njega, pare u državni kasu moraće da vrate i svi ostali koji su dobili manje od jedan odsto glasova - Republikanska stranka Nikola Sandulovića, lista "U inat - Složno za Srbiju-Narodni savez" Miroslava Parovića i Vladana Glišića, kao i "Dijalog - Mladi sa stavom" i Grupa građana "Za preporod Srbije".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17