• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

03.11.2019

19:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KESA NA GLAVI

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KESA NA GLAVI

Podeli vest

Lazar Lešnjak, bivši član opštinskog veća u centralnoj beogradskoj SO Stari grad, optužio je predsednika ove opštine Marka Bastaća da ga je oteo, vezao, mučio i celu noć tukao, da ga je čak gušio tako što mu je stavljao kesu na glavu!

 

Lešnjak je priznao da je godinama, zajedno sa Bastaćem, inače svojim venčanim kumom, učestvovao u reketiranju investitora koji su bespravno gradili po Dorćolu. Sistem je funkcionisao tako što su 'graditelji' Lešnjaku davali keš u kovertama, a on ih je onda prosleđivao kumu Bastaću. Problem je nastao onda kada je Lešnjak jednu od koverti zadržao za sebe.

"Šibao me je kanapom, onim kanapom za preskakanje. Marko i njegovi ljudi su me udarali pesnicama, šutirali su me... Stavljali su mi kesu na glavu da se ugušim! U jednom trenutku sam dobio tako jak udarac da sam se sa sve stolicom prevrnuo na pod. Pojačali su TV na maksimum da se ne čuje šta mi rade... Sve to je trajalo devet sati, od devet uveče do šest ujutro... Oko četiri ujutru pojavio se jedan od Markove braće, Vojislav, koji mi je isto podelio par udaraca u lice... Na kraju me je ujutro Bastać pustio uz pretnju da ću gadno nastradati i ja i moja porodica ukoliko bilo kome ikada budem rekao šta mi se desilo...", ispričao je Lešnjak za Informer i druge srpske medije, a prethodno je podneo krivičnu prijavu u kojoj je detaljno opisao torturu kroz koju je prošao. On je dao iskaz i u policiji i u tužilaštvu, a poligrafsko testiranje pokazalo je da govori istinu.

I? Šta ćemo sad? Da li je moguće da će posle ovoga Marko Bastać ostati predsednik SO Stari grad? Zašto taj čovek nije odmah stražarno sproveden na saslušanje? I kako je moguće da njegov stranački lider Dragan Đilas - Bastać je, jelte, funkcioner Đilasove partije, drugi čovek Stranke slobode i pravde - bez ikakve provere i istrage kaže da je ovo nameštaljka?! Kako to, moliću lepo, da mediji koji se predstavljaju kao profesionalni, nezavisni i slobodni odbijaju da se bave ovom temom? Otkud to da TV N1 na dan Lešnjakovog svedočenja u studiju uživo ima Dragana Đilasa, a ne pita ga šta ima da kaže o ozbiljnom saznanju da je njegov najbliži stranački saradnik, po svemu sudeći, opasan kriminalac i mafijaš?!

Po ko zna koji put da ponovim - sve je jasno. Nema ovde i danas u onome što se predstavlja kao opozicija nikakvih principa, ideja i zakona. Ima samo golog interesa i bolesne, patološke želje da se vlast otme na silu. Svim sredstvima, pa i onim koja je detaljno opisao Lazar Lešnjak.

Onaj ko drži siledžiju Bastaća za prvog do sebe, onaj ko Bastaća grčevito brani čak i od onoga što je potpuno nebranjivo, pa taj je jako opasan čovek! Đilas bi, sada nema nikakve sumnje, samo kada bi mogao, sve nas koji se ne slažemo sa njim vezivao, tukao i navlačio bi nam kese na glave!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Siniša Škarica

pre 4 godine

Poštovani Dragane, Ovo o čemu ste pisali nije reketiranje, nego ucena. Pošto sam ja nešto slično doživeo 2009. godine, tj, nisam hteo da plattim 15.000 evra (prethodno sam platio 5.000 evra da bi dobio posao) za izgrasnju hale za izradu armirano betonske oplate za tunel u okviru Interceptora mojoj firmi je zabranjeno da radi u Beogradu. Bio sam u policiji i tužilaštvu i svi su mi rekli da nemam šanse da ucenjivača tužim. Zbog toga sam bio primoram da napusti Beograd. Ako imate vremena, možete na You tube da pogledate film pod nazivom Statva konsalting i da vidite šta sam sve radio u Beogradu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17