• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

02.12.2020

12:10

BIRAM SARMU! Nova kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

BIRAM SARMU! Nova kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Znate šta, gospodo anti-vučićevci: jednog dana, pošto je to neminovnost, vlast u ovoj zemlji će biti promenjena, i tek onda smo n...bali, pošto se vi, za razliku od vlasti, promeniti nikada nećete. I vladaćete kao komesari, što vam je jasna namera, proistekla iz soc-komunističkog gena, gena uravnilovke, partijskog gena krda, koji vas nikada neće napustiti.


I ne bio u koži onog nesrećnog Atlagića kada se to dogodi, pošto mu logor ne gine, sve sa teškim radom i prevaspitavanjem.

I to zbog verbalnog delikta.

Usudio se, pazi molim te, da zameri Seki Sablić da nije dovoljno patriota.

I na stranu to što se s njim ne slažem, jer o patriotizmu mislim slično kao Embrouz Birs, na stranu to što se ne slažem ni sa Sekom Sablić, jer mi se čini da uopšte nije tuđina tamo gde je sarma, mnogo više mi smeta histerija, partijska, mitingaška, koja je posle toga nastala.

I smeta mi što to “bolje društvo” za koje se histerici kao zalažu, treba da bude društvo ne prava i pravde, nego društvo partijske, ideološke odmazde - za jednu Seku, sto Atlagića - društvo u kojem će izmaštana “elita” zakonom biti zaštićena, društvo u kojem “nepismeni Atlagići” neće imati pravo da bilo šta kažu, sve, verovatno, i sa gubljenjem prava da glasaju.

Pošto je upravo takvo društvo najavljeno kada je Atlagić rekao šta misli o Sekinoj sarmi.

I bez obzira na to što joj ni on, ni bilo ko drugi, nije ni pretio, ni tražio da bude streljana-obešena-spaljena em prebijena, odmah je, kao odgovor, angažovana ideološka teška artiljerija.

I odmah je stigao poziv na okupljanje, odmah su organizovana društva za “odbranu Seke”, odmah su se javili agit-prop intelektualci, i još jednom je podvučena ta elitistička podela: mi smo divni, pametni, a oni su stoka, dno dna, brlog, analni zgrtači, prostaci, gluperde, klinički slučajevi, spodobe, neljudska bića... uz fenomenalan dodatak - nismo se, na vreme, od njih branili?!

Stvarno fenomenalno. Trebalo je, po toj logici, sve te Atlagiće na vreme poslati tamo gde im je mesto, zabraniti im da pričaju, da misle, da se pojave bilo gde, i sve bi ovde bilo krasno, tekli bi med i mleko, a narodom, tupavim, bi upravljali pametni i lepi.

E, pa ne bi. Pošto bi to, dragi moji, bila samo još jedna partijska država, još jedna Životinjska farma, i još jedan bastion svetog jednoumlja.

Zato mi je, pravo da kažem, i draži ovaj atlagićevski “režim”. Zato što u njemu Seka Sablić može da priča i ima ko i da je brani.

U ovom drugom, ne bi bilo ni Atlagića, niti i jedne reči njemu u prilog.

I imao bi da ćutiš, slušaš i klimaš glavom, pošto postoje oni pametniji, ispravniji, koji jedini imaju pravo da pričaju.

Sveta elita, iznikla iz boljševičke svesti.

Neka hvala.

Biram sarmu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavica

pre 3 godine

Bravo ! Izvanredna analiza i komentar. Seka je izvanredna glumica, ne podržavam njen komentar, iako ne zamjeram i Ima žena pravo na svoje mišljenje i stav. Samo ne vidim razloga za tako bjesomučnu hajku na tog Atlagića. Ima i on pravo na svoje mišljenje.

JEDNA CRKVA JE UPRAVO IZGUBILA SVOG BOGA, A ČITAV SVET BOŽANSTVO! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića: JEDAN JE DIJEGO!
Kolumne

JEDNA CRKVA JE UPRAVO IZGUBILA SVOG BOGA, A ČITAV SVET BOŽANSTVO! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića: JEDAN JE DIJEGO!

Jedna crkva je upravo izgubila svog Boga, fudbal svog papu i patrijarha, a čitav svet božanstvo, i to samo da bi ga ponovo vaspostavilo. Dijego Armando Maradona zaustavio je, posle puno neuspešnih pokušaja, svoje srce, i umro na isti dan kao i Fidel Kastro, još jedan od onih koji su smatrani besmrtnim. I siguran sam da nisam jedini koji smatra da će, onog dana kada im se pridruži Kit Ričards, svet zaista doći do svog kraja

25.11.2020

21:59

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17